Οικονομία

Έκτακτες συναντήσεις Τσακαλώτου με Μοσκοβισί και Σαπέν στις Βρυξέλλες ενόψει Eurogroup

Την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ θεσμών και Ελλάδας, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ανακοίνωσε την Δευτέρα (9/1) ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μεγάλο μπελά βρήκε ο Ινδός YouTuber Σαμίτ Βέρμα, ο οποίος ανήρτησε στη δημοφιλή πλατφόρμα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο… Σίγουρα το τέρας… ψυχραιμίας δεν είναι ο κατάλληλος χαρακτηρισμός γι΄αυτόν τον Μεξικανό, ο οποίος έπιασε τη γυναίκα του μέσα στο… Καιρός: Αρκετά θαραλλέοι είναι όπως όλα δείχνουν οι κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας καθώς επιχείρησαν σήμερα να κολυμπήσουν στο… χιόνι! Καιρός: Με μαγικό τοπίο μοιάζει η λίμνη που πάγωσε λόγω των πολικών θερμοκρασιών! 3 stars σου δείχνουν 3 εναλλακτικές ιδέες για να υιοθετήσεις το trend Γνωρίστε την Alejandra Costello.Το σπίτι της είναι γνωστό και ως το «Πιο οργανωμένο σπίτι στην Αμερική!». Σίγουρα θα αναρωτιέστε «γιατί;»… Τις γνωρίσαμε το 2016 και θα μας απασχολήσουν και το 2017. Το λένε και οι επιστήμονες…

Η επαναδιαπραγμάτευση αναμένεται να ξεκινήσει με την έκτακτη συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Πέμπτη (12/1) στις Βρυξέλλες.

Μέχρι αυτή την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την επιστροφή των επικεφαλής θεσμών στην Αθήνα, όπως πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τετ α τετ Τσακαλώτου-Μοσκοβισί αναμένεται να εστιάσει στην ανάλυση της τωρινής κατάστασης που επικρατεί ώστε να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν  και επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πάντως επίσημες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, όπου θα φανούν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των θεσμών και της προόδου που θα αναλύσουν.

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σαπέν

Νωρίτερα, την Τετάρτη (11/1) ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του, Μισέλ Σαπέν, με σκοπό να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές «συμμαχίες» ενόψει του ερχόμενου Eurogroup για την δεύτερη αξιολόγηση.

To Top