Πολιτική

Αυγενάκης: Είναι άμεση η ανάγκη πολιτικής αλλαγής με εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει»

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Είναι άμεση η ανάγκη πολιτικής αλλαγής με εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, δουλειές, τεχνογνωσία, ανάπτυξη και ευημερία». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σήμερα στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε, μετά από τρία χρόνια αναμονής, είναι ένα σχέδιο χωρίς ανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, για τη δήθεν μετά τα μνημόνια εποχή, μιλά για ένα αναπτυξιακό σχέδιο, που δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο, στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις». Επίσης, σημείωσε ότι «δεν περιλαμβάνει κανένα χρονοδιάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δεινή θέση στην οποία έχει έρθει η χώρα, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν δεσμεύεται από το κατ’ ευφημισμόν αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης» διότι «η Ελλάδα χρειάζεται κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι ολιστικές αερολογίες». «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ με μείωση φόρων και εισφορών, με κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και με απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Δυτική Ελλάδα, ο βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε ότι «πρέπει να ξεμπλοκάρει το συντομότερο δυνατόν το έργο της Πατρών-Πύργου για να μπορέσει και η περιοχή της Ηλείας να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον κορμό του εθνικού δικτύου, με έναν δρόμο ο οποίος να είναι σύγχρονος και ασφαλής». «Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Αμβρακίας οδού, όπου μετά από πολλές καθυστερήσεις φαίνεται ότι το έργο αυτό αρχίζει να ξεκολλά και εκτιμούμε ότι σε 2 με 2,5 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το σημαντικό τμήμα αυτοκινητοδρόμου, έτσι ώστε και η Λευκάδα, το Άκτιο, η Πρέβεζα, να συνδεθούν με την Ιόνια Οδό» συμπλήρωσε.

«Η Δυτική Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αναξιοποίητο αναπτυξιακό δυναμικό, που θα ωφεληθεί από την αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ, η οποία απελευθερώνει την επιχειρηματικότητα, μειώνει τη φορολογία και τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να προσελκύσουμε επενδύσεις στη χώρα μας, προκειμένου να αξιοποιούνται τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, της κάθε πόλης» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης. Όπως εξήγησε, «είναι ζήτημα, όχι απλά μεγάλων έργων, αλλά συνδυασμένων πολιτικών προτεραιοτήτων που θα αναδείξουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα μοχλεύσουν πόρους και θα μπορέσουν να προσελκύσουν επενδύσεις».

Comments
To Top