Πολιτική

Βούτσης: Η τραγωδία στο Μάτι θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια την ελληνική κοινωνία

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Ζήτημα ποιοτικής αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας διαπιστώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, πλην, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό μέσα στις συγκεκριμένες πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της ημέρας. Άρα εδώ ανακύπτει ένα ζήτημα που αφορά την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης όλου του συστήματος και των ανθρώπινων και των τεχνικών μέσων της πολιτικής προστασίας», επισημαίνει ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και προσθέτει πως «η αναζήτηση των αιτίων και πιθανών ευθυνών, είτε μέσω της δικαστικής είτε και εκ παραλλήλου μέσω της υπηρεσιακής οδού, θα οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον νέο σχεδιασμό και ενδεχομένως θα επισημάνει λάθη και ευθύνες στην όλη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, με την πυρκαγιά στην εξέλιξή της να σαρώνει έναν πυκνοκατοικημένο οικιστικό ιστό».

Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης τονίζει «αυτού του τύπου οι “ασύμμετρες καταστροφές” δεν είναι κισμέτ, δεν είναι νομοτέλεια, δεν μπορεί να είναι εκτός ελέγχου και δυνατότητας πρόληψης και αντιμετώπισης. Αυτό το μήνυμα σταθερότητας και μετρημένης αισιοδοξίας για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα νομίζω ότι εξέπεμπε τόσο η ανάληψη της κεντρικής πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, όσο και οι δέσμες όλων των αποφάσεων και των μέτρων που ελήφθησαν και θα εφαρμοστούν άμεσα».

Πάντως, «η ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια την ελληνική κοινωνία, βεβαίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα όλα τα υπηρεσιακά σώματα, τις κοινωνικές δομές, τους εθελοντές, την αυτοδιοίκηση, όλους μας που βιώσαμε δραματικά τα μηνύματα που σε πρωτοφανή ένταση κυριαρχούν σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου», επισημαίνει ο Νίκος Βούτσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη στάση, τέλος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η επίσημη ηγεσία της Ν.Δ. δεν αποδοκίμασε ακραίες συμπεριφορές. «Νομίζω ότι αυτό το γεγονός βάζει ένα ερωτηματικό στη συνείδηση κάθε πολίτη στη δημόσια στάση χαμηλών τόνων που επέδειξε ο αρχηγός της», καταλήγει.

Comments
To Top