Πολιτική

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θέρισο

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται οικογενειακώς στα Χανιά για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, όπως κάθε χρόνο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μητσοτάκης με την αδελφή του Κατερίνα και άλλα μέλη του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», όπως ο πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, μετέβησαν στην περιοχή του Θερίσου, όπου θα πραγματοποιηθεί μια από τις δράσεις οι οποίες προβλέπονται στην τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μια πρότυπη οικολογική δράση με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης”» με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών μήκους 58 χιλιομέτρων
  • τη δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και
  • την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων μέσα από μια πρότυπη δράση αναδάσωσης σε μια έκταση 1300 στρεμμάτων.

Η δράση αναδάσωσης σε έκταση 1.300 στρεμμάτων θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή  πάνω από το Θέρισο, για την οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη οικολογικής αποκατάστασης, όπου πέρα από φυτεύσεις θα περιλαμβάνει και δράσεις που θα αφορούν στην αντιπυρική προστασία της περιοχής, θα υπάρξουν μέτρα για τη διαχείριση της βόσκησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Ιδρύματος ενημερώθηκαν επί τόπου από την Δασάρχη Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη για την πορεία της δράσης, ενώ στην επίσκεψη παρέστη και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και άλλα στελέχη του Δήμου στον οποίο υπάγεται η περιοχή.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,  η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η WWF Ελλάς, με την στήριξη σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης των Χανίων αλλά και φορέων όπως το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Comments
To Top