Πολιτική

Ζουράρις: Στο θέμα του Σκοπιανού μου γυρνάν τα άντερα

«Εγώ, που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση»

Ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι η σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» του «γυρνά τα άντερα», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι από το 2001 ζητάει δημοψήφισμα και εξηγεί «για ποιον λόγο οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», εκτιμώντας παράλληλα ότι η συμφωνία είναι καλή «αλλά δεν την ψηφίζει».

Στην ερώτηση αν η κυβερνητική συμμαχία παραμείνει αρραγής, ο Κώστας Ζουράρις απάντησε ότι δεν έχει ιδέα, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη διενέργεια εκλογών ή δημοψηφίσματος για την κύρωση της συμφωνίας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν πέφτει έτσι μία κυβέρνηση. Διότι, για να πέσει πρέπει να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης» και τόνισε ότι «βεβαίως έχει πιθανότητα να εξαντλήσει τη θητεία της η κυβέρνηση», επισημαίνοντας ότι «εγώ, που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση».

«Δεν είναι ασύμβατο να διαφωνώ ριζικά με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ούτε με μία συγκεκριμένη πράξη να ικανοποιήσω την Νέα Δημοκρατία», είπε απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να ρίξει την κυβέρνηση.

Στο αν μπορεί να συμπορευτεί με μια κυβέρνηση που διαφωνεί, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Εντελώς, αφού ως προς τα θέματα της α, β πολιτικής έχω κάποια άποψη, στο θέμα του Σκοπιανού μου γυρνάν τα άντερα».

Σχετικά με την πολιτική φθορά που προκαλεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες το Σκοπιανό και την πιθανότητα να μην είναι το κόμμα στην επόμενη Βουλή, σχολίασε ότι, «κάτι τρέχει στα γύφτικα αν δεν είμαστε στη Βουλή» και είπε πως «το ουσιώδες είναι το όνομα, διότι η συγκεκριμένη συμφωνία του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς είναι καλή, υπό τις παρούσες συνθήκες της χρεοκοπημένης Ελλάδας».

To Top