Πολιτική

«Η ΕΕ είναι δέσμια πολιτικών τύπου Ζεεχόφερ και Κουρτς»

Κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί ο Νίκος Χουντής

«Η ΕΕ είναι δέσμια της πολιτικής σκέψης και των ιδεών, πολιτικών, τύπου Ζεεχόφερ και Κουρτς», τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, με την οποία «οι ιδέες του ευρωπαϊκού ουμανισμού βυθίζονται μαζί με τα ναυάγια των προσφύγων και μεταναστών, στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου».

«Η ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την ίδια μέρα που είχαμε 200 νεκρούς από ναυάγια, ανοιχτά της Λιβύης, είναι μια ακόμα απόδειξη της ακραίας συντηρητικής μετάλλαξης της ΕΕ. Κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις, όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθορίζονται πλέον από τις ξενοφοβικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις» αναφέρει ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ στη δήλωσή του με αφορμή και τη σχετική συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η ΕΕ είναι δέσμια της πολιτικής σκέψης και των ιδεών, πολιτικών, τύπου Ζεεχόφερ και Κουρτς. Η Ευρώπη, και κάποια από τα κράτη-μέλη της, που με αυτές τις πολιτικές συνέβαλε στην όξυνση του προσφυγικού, μετατρέπεται σε ένα απέραντο φρούριο, με διάσπαρτα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, και τις χώρες του Νότου να έχουν προεξέχουσα θέση, ιδιαίτερα η Ελλάδα», προσθέτει ο Νίκος Χουντής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «τα ναυάγια και οι πνιγμοί προσφύγων αποτελούν απλώς παράπλευρες απώλειες αυτής της πολιτικής».

Επιπλέον, επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση ότι «πολιτευόμενη με τη λογική του “καλού παιδιού”, συμφώνησε με τη γερμανική, να ανταλλάσσει, ανθρώπινες ζωές, έναντι χρηματικής αμοιβής, μετατρέποντας έτσι ολόκληρη τη χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ζωών».

To Top