Ελλάδα

Η παραλία της Σαρωνίδας θα είναι αυτό το καλοκαίρι πιο καθαρή

Με πρωτοβουλία της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος και με τη συμμετοχή Εθελοντών και Δυτών συνεχίστηκαν οι δράσεις καθαρισμού

Πενήντα εθελοντές και δύτες βρέθηκαν στην παραλία της Σαρωνίδας το Σάββατο 7 Ιουλίου όπου πραγματοποίησαν καθαρισμό της ακτής και του βυθού. Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να συλλέξουν 360 κιλά απορριμμάτων και να παραδώσουν την ακτή πιο καθαρή και ασφαλή για όλους.

Πρόκειται για τη νέα δράση του προγράμματος προστασίας του Περιβάλλοντος «Προσφέρω» το οποίο έχει σχεδιαστεί & υλοποιείται από την P&G και την ΑΒ Βασιλόπουλος σε μια κοινή προσπάθεια για καθαρότερες θάλασσες και ακτές. Με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση μαθητών για τη μείωση της χρήσης υλικών που καταλήγουν ως απορρίμματα στις θάλασσες και στην κινητοποίηση των πολιτών για τον καθαρισμό των ακτών.

Η κα Αναστασία Χαρίτου, συντονίστρια δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea σημειώνει: «Το πρόβλημα των υδάτινων απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να αυξήσουμε τον αντίκτυπο των δράσεων μας με σκοπό τη στοχευμένη ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων, την ανάδειξη του προβλήματος, τη μείωση των υδάτινων απορριμμάτων, αλλά κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας και την ουσιαστική λήψη μέτρων».

Η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια είναι πολύτιμη καθώς μέσα από τις αγορές προϊόντων της P&G όπως Pampers, Ariel και Always, στα καταστήματα AB Βασιλόπουλος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 6 δράσεις καθαρισμού ακτών και 5 εκπαιδευτικές ενημερώσεις μαθητών, έχουν συλλεχθεί από τις παραλίες 837 κιλά απορριμμάτων και 80 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ  έχουν καθαριστεί 1.430 μέτρα ακτής. Παράλληλα, 185 μαθητές έχουν ενημερωθεί και συμμετάσχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Αξιοσημείωτη είναι η πολύτιμη συμβολή της εθελοντικής οργάνωσης Ethelon από την οποία προέρχεται ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και η συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία τους. Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site της ΑΒ Βασιλόπουλος ab.gr και να συμμετέχετε και εσείς στις επόμενες ενέργειες για να προσφέρουμε όλοι μαζί καθαρότερες ελληνικές ακτές.

Comments
To Top