Πολιτική

Θύμα στοχοποίησης από ακροδεξιούς έπεσε συνδικαλίστρια στη Θεσσαλονίκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Έφη Παπαλεξίου

Θύμα στοχοποίησης έπεσε μέσω ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Έφη Παπαλεξίου, επειδή εξέφρασε την προσωπική άποψή της για το θέμα της ΠΓΔΜ, όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η συνδικαλίστρια υπέγραψε κείμενο, με τίτλο «Μιλάμε την ίδια γλώσσα», με το οποίο καταδικάζεται το κλίμα εθνικιστικής μισαλλοδοξίας του τελευταίου διαστήματος. Όμως, τοπικό ιστολόγιο (μπλογκ), την έβαλε στο στόχαστρο κατηγορώντας την πως «τάσσεται υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στα “Σκόπια”», ενώ η εν λόγω ανάρτηση αναπαράχθηκε ταχύτατα από ιστολόγια παρόμοιου ιδεολογικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα η κ. Παπαλεξίου να δεχτεί πλήθος οχλήσεων από ακροδεξιά στοιχεία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει το κλίμα τρομοκρατίας και τη στοχοποίηση προσώπων που επιχειρείται από την ακροδεξιά, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τονίζει πως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο για όλους και όλες, όσοι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει «τη μέχρι τώρα σιωπή του συνδικαλιστικού κινήματος» και ζητάει από την ΑΔΕΔΥ, την ΕΔΟΘ, το ΕΚΘ, τη ΓΣΕΕ και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς «να καταδικάσουν άμεσα το γεγονός και να λάβουν σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των εργαζομένων ανδρών και γυναικών να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να κινδυνεύουν από διάφορους “αυτόκλητους σωτήρες της πατρίδος”».

Comments
To Top