Οικονομία

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων – Πού έχουν φτάσει βενζίνη και πετρέλαιο

Ακόμα ένα «χτύπημα» στα νοικοκυριά που στενάζουν από τη βαριά φορολογία, αποτελούν οι τιμές των καυσίμων.

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη… Καιρός: Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά στη χώρα μας – Σοβαρά προβλήματα και στις Οινούσσες εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Ειδήσεις | Κυπριακό: Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο… Καιρός: Σαρώνει το πρωτοφανές κύμα ψύχους στη χώρα μας – Αρκετές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά – Σε κατάσταση έκτακτης… Κυριολεκτικά όμως. Η Έλενα Ράπτη και ο Λούκας Γιώρκας όπως σας ενημερώσαμε δεν είναι πια μαζί. Το ζευγάρι εδώ και ένα μήνα… Η Κέλλυ Σακάκου άφησε χθες την τελευταία της πνοή και ταλαιπωρημένη από το πάρκινσον και μόλις έξι μήνες μετά το… Έξω έχει πολικές θερμοκρασίες. Ο πάγος στο παρμπρίζ είναι ένα πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν όσοι ξυπνούν πολύ πρωί για…

Ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2017, με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τα καύσιμα πήραν φωτιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, δηλαδή πάνω σε μια ανοδική από πλευράς διεθνών τιμών αγορά.

Τα στοιχεία που παραθέτουν «Τα Νέα» αναφέρουν ότι 0,4 με 0,5 λεπτά έχει αυξηθεί πανελλαδικά η τιμή της βενζίνης (από 1,49 στα 1,54), 0,11 λεπτά το ντίζελ κίνησης (από 1,11 στα 1,30 ευρώ) και 0,10 λεπτά το υγραέριο κίνησης.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι αυξήσεις έχουν πλήξει πολύ περισσότερο τη νησιωτική Ελλάδα, όπου εκτός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αυξήθηκε και ο ΦΠΑ από 17% σε 24%.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται μεταξύ 1,66 και 1,91 ευρώ.

Το ντίζελ κίνησης πωλείται 1,30 και 1,53 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης ανάμεσα σε 1,04 και 1,15 ευρώ.

Η αγορά εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα  θα πληγεί η κατανάλωση και η υστέρηση στις πωλήσεις θα αποτυπωθεί και στις βενζίνες, που ούτως ή άλλως έκλεισαν στο -2% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι. 

Comments
To Top