Ιστορίες

Λεβέντης τσολιάς στέκεται ακίνητος στο Σύνταγμα χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα

Για δεύτερη μέρα, το κέντρο της Αθήνας είναι αισθητά άδειο.

Οι δρόμοι της πόλης δεν θυμίζουν σε τίποτα την πολύβουη εικόνα της εβδομάδας ενώ οι παραλίες είναι γεμάτες από πολύ νωρίς το πρωί.

Πάντως οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την αφρικανική ζέστη (που συνοδεύεται και από μεταφορά σκόνης) είναι στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Εκεί, ο υδράργυρος αναμένεται να υπερβεί τους 40°C.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα κλείνει σήμερα και αύριο (22 και 23 Ιουλίου) ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, «λόγω καύσωνα και για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό σήμερα, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 14:00».

Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

Ορισμένοι από τους χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα είναι οι μόνοι τολμηροί, που συνεχίζουν να εξερευνούν την πόλη υπό κλίμα καύσωνα.

Ωστόσο, ακόμα και εκείνοι είναι λιγοστοί αφού το μεσημέρι το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 38 στο κέντρο.

Τα συντριβάνια είναι η απαραίτητη στάση δροσιάς.

Για κάποιους, ωστόσο, ακόμα και το να πιουν νερό είναι κάτι το οποίο δεν προβλέπεται.

Οι εύζωνες στην προεδρική φρουρά παραμένουν ακίνητοι στις θέσεις τους στο καυτό Σύνταγμα.

Μπροστά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη οι τσολιάδες υπομένουν τον καύσωνα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο αξιωματικής υπηρεσίας της Προεδρικής Φρουράς τους πλησιάζει και σκουπίζει τον ιδρώτα από το πρόσωπό τους.

Comments
To Top