Ιστορίες

Μεγαλη Προσοχη: Μωράκι έβγαλε φουσκάλες από το αντηλιακό. Η μητέρα του τώρα προειδοποιεί και τους άλλους γονείς

Το καλοκαίρι είναι τελικά εδώ και τι πιο ευχάριστο από το να είσαι ξαπλωμένος στην παραλία με τις ώρες; Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας!

Και ένα καλό αντηλιακό και ο κατάλληλος εξοπλισμός όπως καπέλο, ομπρέλα και μια καλή θέση στη σκιά είναι απαραίτητα για να μην ρισκάρουμε υπερβολικά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου.

Ωστόσο, ακόμη και αν έχεις λάβει τα μέτρα σου, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Μια μητέρα από τον Καναδά δημοσίευσε στο Facebook την ακόλουθη ιστορία που καλό είναι να διαβάσετε.

Η γυναίκα έβαλε αντηλιακό στο πρόσωπο της 14 μηνών κόρης της για να προστατέψει το μωρό από τον ήλιο. Μετά από λίγο όμως, θα προτιμούσε να μην το είχε κάνει.

Οι ακτίνες UV του ηλίου μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνες, ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, τραυματισμούς και μόνιμες ρυτίδες. Στις χειρότερες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο αντηλιακό κάθε φορά που περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η Αμερικανική Εταιρεία Δερματολογίας συνιστά καθημερινή εφαρμογή αν κυκλοφορείτε έξω. Ο ήλιος εκπέμπει επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες όλον τον χρόνο. Ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες, έως και το 80% των επιβλαβών UV ακτίνων του ηλίου μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα σας. «Το χιόνι, η άμμος και το νερό αυξάνουν την ανάγκη για αντηλιακό επειδή αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου», επισημαίνει η οργάνωση αυτή.

Και συνεχίζει:

Σε ιδανική περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών στις ακτίνες του ηλίου.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα βρέφη από τον ήλιο είναι να τα κρατήσετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Και βέβαια, ντύσιμο με μακριά μανίκια, παντελόνια, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υπερθερμανθεί και ότι πίνουν πολλά υγρά. Εάν το μωρό σας είναι ανήσυχο, κλαίει υπερβολικά ή έχει ερυθρότητα σε οποιοδήποτε εκτεθειμένο σημείο του δέρματος, πρέπει να το μεταφέρετε σε εσωτερικό χώρο.

Η αντηλιακή χρήση πρέπει να αποφεύγεται αν είναι δυνατόν σε βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών.

Οι γονείς βρεφών και νηπίων ηλικίας 6 μηνών και άνω μπορούν να εφαρμόσουν ένα ευρείας δράσης αντηλιακό, ανθεκτικό στο νερό, με SPF 30 ή υψηλότερο, στο εκτεθειμένο δέρμα των παιδιών τους το οποίο δεν καλύπτεται από προστατευτικό ρουχισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, τα αντηλιακά θα πρέπει να εφαρμόζονται ξανά περίπου κάθε δύο ώρες ή όσο συχνά λέει η ετικέτα του προϊόντος. Αντηλιακά που χρησιμοποιούν συστατικά όπως οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξειδίου του τιτανίου ή ειδικά αντηλιακά που προορίζονται για βρέφη ή νήπια μπορεί να προκαλέσουν μικρότερο ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα τους, ωστόσο ενδέχεται να προκληθεί ερεθισμός.

Τα αντηλιακά μειώνουν αλλά δεν εξαλείφουν τους κινδύνους

Πρώτα απ’ όλα, όταν βάζουμε αντηλιακά στα παιδιά μας, πρέπει να θυμόμαστε ότι τοποθετούμε χημικά στο ευαίσθητο, βρεφικό δέρμα τους. Και αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί μερικές φορές να είναι ακόμη πιο επικίνδυνες από τον ίδιο τον ήλιο.

Δυστυχώς, η Ρεμπέκα Κάνον από Νιου-Φάουντ-Λαντ το έμαθε αυτό με τον άσχημο τρόπο. Αγόρασε ένα αντηλιακό που προτείνεται για παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω. Ακολούθησε τις οδηγίες και άπλωσε το προϊόν στα χέρια και το πρόσωπο της κόρης της ηλικίας 14 μηνών.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν τρομερό. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, το πρόσωπο της κόρης της, της Κίλα, πρήστηκε. Σαν να είχε καεί, ενώ εμφανίστηκαν μεγάλες φουσκάλες στα μάγουλά της. Αυτό, παρά το γεγονός ότι το μικρό παιδί δεν έμεινε πολύ ώρα στον ήλιο εκείνη την ημέρα.

Η Ρεμπέκα τώρα γράφει στη σελίδα της στο Facebook:

«Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό! Έκανα πολλή έρευνα από τότε που γυρίσαμε σπίτι και βρήκα ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό περιπτώσεων όπως η δική μας. Δεν ξέρω γιατί αυτό το προϊόν δεν έχει αφαιρεθεί από τα ράφια!»

Η εφημερίδα Today που πήρε συνέντευξη από τη Ρεμπέκα αναδημοσιεύει μια πολύ δυσάρεστη φωτογραφία της μικρής Κίλα.

Το μωράκι φαίνεται να έχει περάσει άσχημες στιγμές:

Από τότε που η Ρεμπέκα έκανε αυτή τη δημοσίευση, αρκετοί άλλοι γονείς ανέφεραν παρόμοια περιστατικά. Το προϊόν που κατήγγειλε η Ρεμπέκα ονομάζεται Banana Boat SPF 50. Τώρα έχει αφαιρεθεί από τα ράφια.

Καλό είναι να πηγαίνετε τα μωράκια στη θάλασσα πριν τις 10 το πρωί ή μετά τις 3 το μεσημέρι.

Εάν η σκιά που δημιουργεί ο ήλιος στο σώμα σας είναι πιο μικρή από το ύψος σας τότε οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ κάθετες και επικίνδυνες.

Μην διστάσετε να κοινοποιήσετε την ιστορία στο Facebook ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι γονείς με μικρά παιδιά.

Πηγή: gr.newsner.com

Comments
To Top