Κόσμος

Νέα στοιχεία στο σίριαλ Ντόναλντ Τραμπ με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της για τον Αμερικανό πρόεδρο

Ο δικηγόρος της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι, στη μήνυσή της κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Μάικλ Κόεν έχει καταγράψει περισσότερες από μία συζητήσεις με τον Τραμπ. Ο Αβενάτι ισχυρίζεται ότι γνωρίζει «την ουσία» των συζητήσεων αυτών, μεταδίδει το ABC News.

«Γνωρίζω την ουσία μερικών από αυτές τις συζητήσεις», ο Αβενάτι δήλωσε στον παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλος της εκπομπής «This Week» του ABC News.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εφημερίδα «The New York Times» ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην ύπαρξη μιας ηχογραφημένης συζήτησης μεταξύ του (τότε) προεδρικού υποψηφίου Τραμπ και του Κόεν, που ήταν προσωπικός δικηγόρος του, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο ηχογραφημένο αυτό υλικό, το οποίο εντοπίστηκε από την κατάσχεση που έκαναν οι αρχές σε προσωπικές συσκευές επικοινωνίας και υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Κόεν, ο Τραμπ μιλάει για μία πληρωμή σε σχέση με το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

Η ΜακΝτούγκαλ από την πλευρά της, είπε ότι είχε μία «ρομαντική σχέση» 10 μηνών με τον Τραμπ.

Τον Μάρτιο του 2018, η ίδια, κατέθεσε μήνυση με στόχο την ακύρωση ενός συμβολαίου που είχε υπογράψει με την εταιρία American Media Inc. (ΑΜΙ), που είναι η μητρική εταιρία της εφημερίδας ταμπλόιντ «The National Enquirer». Η ΑΜΙ αγόρασε τα δικαιώματα της ιστορίας της ΜακΝτούγκαλ για το ποσό των 150.000 δολαρίων, τον Αύγουστο του 2016. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η ΜακΝτούγκαλ, συμφώνησε να γράφει σχόλια για την AMI, αλλά και να εμφανίζεται στα εξώφυλλα των περιοδικών για την φυσική κατάσταση (fitness) που εκδίδει η ίδια εταιρία.

Η ΑΜΙ συνωμότησε με τον Τραμπ και τον Κόεν, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η ΜακΝτούγκαλ, «να αγοράσει την ιστορία χωρίς να την εκδώσει, καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Ντέιβιντ Πέκερ ήταν στενός φίλος του Τραμπ». Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στον χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ ως «catch and kill».

Η μήνυση της ΜακΝτούγκαλ εξετάστηκε τον Απρίλιο.

Ο Τραμπ μέσω εκπροσώπων του, έχει αρνηθεί τον ισχυρισμό της ΜακΝτούγκαλ ότι οι δύο τους είχαν σχέση. Τον Φεβρουάριο, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο ABC News: «Αυτή είναι μία παλιά ιστορία και είναι κυρίως μία κατασκευασμένη είδηση. Ο πρόεδρος δηλώνει ότι ποτέ δεν είχε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ».

Παρά το γεγονός ότι ο Αβενάτι έχει ισχυριστεί ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συζητήσεις του Τραμπ, ο ισχυρισμός του, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Εάν κάνω λάθος για την ύπαρξη των ηχογραφήσεων», δήλωσε ο Αβενάτι στην εκπομπή «This Week», «τότε, γιατί δεν έχουμε τον κ. Τραμπ ή τους δικηγόρους του να βγουν σήμερα, τώρα, μπροστά και να ισχυριστούν ότι δεν υπάρχουν άλλες ηχογραφήσεις».

Ένας δικηγόρος του Κόεν, ο Μπρεντ Μπλέικλι, δήλωσε ότι ουδέποτε ο ίδιος ή ο πελάτης του «παρείχε κάποια πληροφορία στον κ. Αβενάτι ή έχουν συνεργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο με τον κ. Αβενάτι ή έχουν κάποιο ενδιαφέρον συνεργασίας με τον ίδιο, για την πρόκληση ζημιάς στον πρόεδρο Τραμπ».

Ο Μπλέικλι, που εκπροσωπεί τον Κόεν στην υπόθεση της Ντάνιελς, τόνισε: «Τα ζητήματα του κ. Κόεν δεν θα τεθούν στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, αλλά στην αίθουσα του δικαστηρίου».

«Όλες οι πληροφορίες που κατάσχεσε το FBI δεν είναι μυστικές», δήλωσε ο Αβενάτι υπερασπιζόμενος τον ισχυρισμό του. «Ο μόνος τρόπος που θα ήταν μη αποδεκτό να τις έχω, είναι από το FBI ή από κάποιο στέλεχος στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Υπάρχει μία σειρά άλλων τρόπων, με τους οποίους θα μπορούσα να πάρω αυτές τις πληροφορίες… Θα μπορούσα να τις είχα λάβει από τον Μάικλ Κόεν, θα μπορούσα να τις είχα λάβει από τον δικηγόρο του, θα μπορούσα να τις είχα λάβει από άλλους», τόνισε ο Αβενάτι.

Comments
To Top