Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Το πρόγραμμα του Δημοκρατικού Κόμματος μοιάζει με των Ναζί στη Γερμανία

Τι δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ, παρομοίασε την πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος με αυτή του κόμματος των Ναζί στη Γερμανία, στη διάρκεια των αρχών της δεκαετίας του ‘30, υποστηρίζοντας ότι τα μαθήματα ιστορίας είναι προκατειλημμένα κατά των συντηρητικών.

Σε βίντεο που παρουσιάστηκε χθες από το ειδησεογραφικό δίκτυο (One America News Network) o Τζακ Ποσόβιετς, υποστηρικτής των συντηρητικών στο διαδίκτυο, μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τραμπ Τζούνιορ από την πλευρά του, συνέκρινε το σημερινό Δημοκρατικό Κόμμα με τους Ναζί, ενώ μίλησε υποτιμητικά για τον τρόπο που διδάσκεται η ιστορία από τους ακαδημαϊκούς.

«Ακούω την αριστερά να μιλάει για όλα αυτά τα πράγματα, τον φασισμό, τον ναζισμό που υπάρχουν στη δεξιά. Όταν όμως κοιτάς στην πραγματική ιστορία για το πως εξελίχθηκαν αυτά τα πράγματα και όταν κοιτάς σε αυτήν την πλατφόρμα σε αντιπαράθεση με την πλατφόρμα της μοντέρνας αριστεράς, τότε, λες, για περίμενε ένα λεπτό, αυτές οι δύο μοιάζουν ουσιαστικά παρά πολύ και ειλικρινά σε αντίθεση με τη δεξιά», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ Τζούνιορ.

Στη συνέχεια, ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι ακαδημαϊκοί έχουν επηρεαστεί από τις θέσεις της αριστεράς. «Βλέπετε την πλατφόρμα των Ναζί στη δεκαετία του ‘30 και σε αυτό που παρουσίασαν τότε και κοιτάτε σε αυτήν την πλατφόρμα σε σύγκριση με τη σημερινή πλατφόρμα της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και τότε, λέτε, αυτά τα δύο μοιάζουν τόσο πολύ και σε τέτοιο βαθμό, που είναι τρομακτικό», τόνισε ο ίδιος.

Στο σημείο αυτό, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Τραμπ αντιπαρέβαλε τον ισχυρισμό του για τους Ναζί και το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις τρομακτικές διαδηλώσεις και τους ισχυρισμούς για φασισμό στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές αυτοί, δεν ξέρουν «γιατί ακριβώς τρέχουν και γιατί καταστρέφουν».

«Ωστόσο, μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί, ξέρετε, οι ακαδημαϊκοί, τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, όλοι μαζί πωλούν το ίδιο αφήγημα. Το κάνουν αυτό αποτελεσματικά, για αρκετό χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο Τραμπ Τζούνιορ.

Από την άλλη μεριά, αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο σχολιασμός του Τραμπ Τζούνιορ δεν έχει ρεαλιστική βάση, καθώς η βίαιη προώθηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού δεν μπορούν να συγκριθούν με το μοντέρνο Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ.

Τα σχόλια του Τραμπ Τζούνιορ έγιναν στην πρεμιέρα μιας ταινίας για τον Ντίνες Ντ’ Σούζα, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα των συντηρητικών στην Αμερική, που παραδέχτηκε την ενοχή του το 2014, σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας. Τον Μάιο, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την απονομή χάρης στον Ντ’ Σούζα δηλώνοντας ότι «είχε μία άδικη αντιμετώπιση από την κυβέρνησή μας».

Από την πλευρά του, ο Τραμπ Τζούνιορ προχώρησε σε μία ανάρτηση χθες το απόγευμα στο Twitter, προκειμένου να υπερασπιστεί το σχόλιο του, γράφοντας: «Έτσι, η αριστερά κατά τα τελευταία τρία χρόνια χαρακτηρίζει λανθασμένα ως ναζιστική όλη την οικογένειά μου και όταν δίνω έμφαση στις ομοιότητες μεταξύ της οικονομικής πλατφόρμας των Εθνοσοσιαλιστών και του Δημοκρατικού Κόμματος, μου επιτίθενται άγρια. Σε αυτό αναφερόμουν», έγραψε ο Τραμπ Τζούνιορ σχολιάζοντας την ταινία για την υπόθεση του Ντ’ Σούζα «Ο Θάνατος ενός Έθνους».

Comments
To Top