Οικονομία

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στην Vodafone Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε -και τυπικά- την Τρίτη, η διαδικασία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδας, έναντι συνολικού οικονομικού τιμήματος 118,1 εκατ. ευρώ, ποσό που μπαίνει στα ταμεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Cyta, η πράξη αυτή, αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών.

Εκ μέρους του Δ.Σ της Cyta, η πρόεδρος κυρία Ρένα Ρουβιθά-Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά».

Όπως τόνισε η κυρία Ρουβιθά, «η Cyta μπορεί πλέον να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του δικτύου οπτικών ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5 G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit».

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται, πως χρηματοοικονομική σύμβουλος για την ολοκλήρωση της πώλησης της Cyta ήταν η Price Waterhouse Coopers Business Solutions SA (Ελλάδα), ενώ ως νομικοί σύμβουλοι για την συναλλαγή εργάστηκαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

To Top