Κόσμος

Στο δικαστήριο ο Μάικλ Φλιν

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές

Τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, διέταξε ένας ομοσπονδιακός δικαστής, να παρουσιαστεί σε ακρόαση την επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το CNN.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ακρόαση αυτή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις για την ποινή που θα του επιβληθεί σχετικά με τον ρόλο που είχε στην υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι εισαγγελείς που συνεργάζονται με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ και η νομική ομάδα του πρώην συμβούλου ζήτησαν πρόσφατα την καθυστέρηση της επιβολής ποινής στον Φλιν, για ένα δίμηνο.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδορκία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί ο Μάλερ για τη Ρωσία. Έτσι, οι εισαγγελείς προσπάθησαν να καθυστερήσουν την επιβολή της ποινής, για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας του με τον Μάλερ, που έχει επίσης, ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση εμφανίζεται ανυπόμονος ως προς την επιβολή ποινής στον Φλιν.

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν διέταξε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να παρουσιαστούν στην ακρόαση. Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Φλιν σε δικαστική αίθουσα, μετά από επτά μήνες.

Παράλληλα, η ακρόαση αυτή, θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα ερευνών του Μάλερ να περιγράψει τον βαθμό συνεργασίας του Φλιν στην έρευνα που διεξάγεται το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά και για το αν έγινε προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, από τον Αμερικανό πρόεδρο ή κάποιο άλλο πρώην ή εν ενεργεία στέλεχος του Λευκού Οίκου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σάλιβαν ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξηγήσουν γιατί ακολουθούν την συγκεκριμένη προσέγγιση ως προς την καθυστέρηση της επιβολής ποινής. Η ομάδα έρευνας του Μάλερ υποστήριξε ότι η τακτική αυτή «υπαγορεύτηκε από το καθεστώς διεξαγωγής της έρευνας για τη Ρωσία».

Ωστόσο, ο δικαστής δεν θεώρησε ως ικανοποιητική την εξήγηση αυτή.

Πριν από μήνες, ο Φλιν αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψε με τον Μάλερ, ενώ οι δικηγόροι του επέμεναν πως σίγουρα «έχει να πει μια ιστορία και ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο». Από την άλλη μεριά, δεν έχουν ακουστεί πολλά πράγματα για τον Φλιν από την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον, αποδεχόμενος την ενοχή του, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Comments
To Top