Πολιτική

Φίλης: Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να μην ισχύσουν περικοπές στις συντάξεις

«Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για μια χώρα που παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη»

«Το τοπίο μέχρι τις εκλογές θα αλλάξει», τόνισε με δηλώσεις του ο Νίκος Φίλης, ο οποίος βλέπει αυτήν την αλλαγή λόγω της «συνειδητοποίησης των δυνατοτήτων που ανοίγονται μετά το τέλος των δανειακών συμβάσεων τον Αύγουστο, αλλά και τις επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας».

Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός στα «Νέα» και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρέπει την περίοδο μετά την έξοδο, «με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να δώσουμε τη μάχη για την υπέρβαση της λιτότητας και για την ακύρωση και την αντιστροφή των πιο επαχθών μνημονιακών καταναγκασμών, όπως οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί, οι συντάξεις και το αφορολόγητο».

Υποστήριξε ότι πρώτιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η επανασυσπείρωση του κόσμου της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών πολιτών» και σημείωσε πως «δίπλα και όχι πάνω από αυτόν το στόχο πρέπει να αρθρώνεται η πολιτική των συμμαχιών μας, σε μια σχέση αλληλεπίδρασης, όχι υποκατάστασης».

Ο κ. Φίλης είπε επίσης «να γίνει πράξη η δέσμευσή μας ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να μην ισχύσουν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε το ΔΝΤ πέρυσι».

Τέλος επισήμανε ότι «η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για μια χώρα, που παρά τα σημαντικά βήματα, παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα απαιτήσει συγκρούσεις και πρέπει από τώρα να είμαστε έτοιμοι να τις δώσουμε με επιτυχία».

To Top