Ιστορίες

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Νεκρή 10χρονη που την βασάνιζε ο 30χρονος σύζυγός της

Η Χαμέγια ήταν μόλις 10 ετών, όταν οι δικοί της την υποχρέωσαν να παντρευτεί έναν άνδρα 30 ετών. Το άψυχο κορμάκι της εντοπίστηκε την Κυριακή σε ένα χωριό στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν. Ο σύζυγός της την είχε βασανίσει μέχρι θανάτου.

Η μικρή είχε παντρευτεί τον Άσραφ στο πλαίσιο ενός «μπαντάλ», ενός γάμου στο πλαίσιο ανταλλαγής κοριτσιών. Η εν λόγω πρακτική απαγορεύεται θεωρητικά στο Αφγανιστάν, εντούτοις συνεχίζεται ειδικά σε πιο απομονωμένες περιοχές, όπως αυτή του Μπαντγκίς (βορειοδυτικά), απ’ όπου καταγόταν το παιδί.

Κατά τον εκπρόσωπο τύπου του κυβερνήτη του Μπαντγκίς Τζάμσιντ Σαχαμπί, «ένα κορίτσι της οικογένειας της Χαμέγια παντρεύτηκε έναν συγγενή (του μέλλοντος συζύγου της Άσραφ). Ως αντάλλαγμα, έδωσαν την Χαμέγια στον Άσραφ». Το κορίτσι ήταν ηλικίας 7 έως 10 ετών, ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο, όταν, για άγνωστους λόγους, «ο συγγενής του Άσραφ δολοφόνησε τη σύζυγό του, εκείνος, ως αντίποινα, βασάνισε τη Χαμέγια μέχρι θανάτου. Κατόπιν, διέφυγε σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Ο Νακιμπουλάτζ Αμινί, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Μπαντγκίς ανέφερε πως το κοριτσάκι «είχε πρόσφατα εγκαταλείψει το σπίτι του συζύγου της προκειμένου να γυρίσει στο πατρικό της, όμως, έπειτα από συστάσεις των προυχόντων, ο πατέρας της την οδήγησε πίσω στον σύζυγό της».

 

Πηγή

Comments
To Top