Αθλητικά

2+1 Έλληνες για την άμυνα Ολυμπιακού – Τον έδιωξε και τώρα τον θέλει πίσω!

2+1 Έλληνες για την άμυνα Ολυμπιακού - Τον έδιωξε και τώρα τον θέλει πίσω!

Έκαναν καλή σεζόν στο εξωτερικό και στο Λιμάνι εξετάζουν τις περιπτώσεις τους ενόψει καλοκαιριού. Είναι παίκτες που έχουν σχέση με τους Πειραιώτες και μπορούν να πάρουν μία δεύτερη ευκαιρία…

Την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής θα ψάξει ο Ολυμπιακός το προσεχές καλοκαίρι, τόσο για το κέντρο τής άμυνας όσο και για τα πλάγια. Γιατί ναι μεν υπάρχει ο Ροντινέι και ο Ορτέγκα για το βασικό σχήμα, αλλά μια ομάδα με τις αξιώσεις των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί παρά να έχει βάθος στο ρόστερ της.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον Αποστολόπουλο, στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα, στην προσπάθειά του να “βγάλει” έναν παίκτη από τα σπλάχνα της ομάδας – Σε μια θέση που ψάχνει για λύσεις.

Στη λίστα του Ολυμπιακού υπάρχουν 3+1 παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις επιπέδου αν αποκτηθούν – Μάλλον, για να το γράψουμε καλύτερα, στη λίστα από την Ιταλία υπάρχουν 3+1 λύσεις αξιώσεων! Γιατί οι Πειραιώτες δεν έχουν σβήσει ποτέ το όνομα του Μπάμπη Λυκογιάννη από το μπλοκάκι τους, που το συμβόλαιό του με την Μπολόνια λήγει το καλοκαίρι του 2024, και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως αριστερός μπακ όσο και στα στόπερ. Ενώ στην Ιταλία παρακολουθούν διακριτικά και τις περιπτώσεις των Δημήτρη Νικολάου και Νικόλα Ιωάννου – H Σπέτσια, του πρώτου (αλλά και του Ντραγκόφσκι!), σώθηκε πρόσφατα, ενώ η Κόμο, του δεύτερου, πήρε την άνοδο στη Serie A!

Για την ιστορία, στο Λιμάνι υπάρχουν φωνές που μιλούν και για την πολύ καλή παρουσία του Λεονάρντο Κούτρη στην Πολωνία φέτος (40 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασιστ), που το περασμένο καλοκαίρι είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό επειδή δεν θα έβρισκε χώρο. Κάποιοι, τώρα, το ξανασκέφτονται. Αλλά δεν θα “ανοίξουμε” περισσότερο το θέμα του Κούτρη.

“Το γύρισε στην Μπολόνια ο Λυκογιάννης – Με 1 εκατ. ευρώ ο Νικολάου – Τουλάχιστον 1,5 για Ιωάννου”

Μπάμπης Λυκογιάννης

Παρότι στην αρχή τής σεζόν ο Τιάγκο Μότα δεν τον υπολόγιζε και το δήλωνε στον Τύπο, ο Λυκογιάννης έμεινε, πάλεψε και παίρνει χρόνο ως αλλαγή ή ως βασικός σε κάποια ματς. Μάλιστα ο Τιάγκο Μότα εξήρε αυτή τη στάση του Λυκογιάννη για τη διάθεσή του στις προπονήσεις, και τελικά πήρε χρόνο. Η Μπολόνια έχει άλλον αριστερό μπακ αλλά παίζει και ο Λυκογιάννης“, ανέφερε μέσω του sportdog ο Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Νικολάου

Περίπτωση Λυκογιάννη κι αυτός: Προέρχεται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, τις ακαδημίες του, και το καλοκαίρι του 2019 έφυγε για την Ιταλία (Εμπολι, Σπέτσια). Είναι αρχηγός στη Σπέτσια και, λόγω του αριστερού ποδιού, αποτελεί σπάνια περίπτωση σέντερ μπακ. Προφανώς όλα αυτά τα χρόνια στην Ιταλία έχει βελτιωθεί τακτικά ως αμυντικός, είναι μόλις 25 ετών, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ. Δύσκολα θα συνεχίσει στην ιταλική ομάδα.

Είναι βασικός και αρχηγός της Σπέτσια, αλλά η ιταλική ομάδα ως οργανισμός υπέφερε φέτος μετά από τον υποβιβασμό της στη Serie B. Αρκετοί παίκτες από τους περσινούς βρίσκονται στη λογική ότι δικαιούνται να παίζουν σε καλύτερη κατηγορία. Μάλιστα φέτος είχε και εκνευρισμό στα παιχνίδια του, καθώς δέχτηκε κόκκινη κάρτα σε εκτός φάσης χτύπημα στο 94΄, με αντίπαλο την Κρεμονέζε, αν και το σκορ ήταν ήδη 3-0 και βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Θεωρώ ότι με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον αποκτήσει“, σχολίασε Γ, Γιαννούλας.

Νικόλας Ιωάννου

Προέρχεται από τις ακαδημίες τής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να μην είχε φορέσει ποτέ τη φανέλα τού Ολυμπιακού αλλά είχε αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Στην Ελλάδα είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού στον Άρη. Ο διεθνής Κύπριος άσος είναι, κατά βάση, αριστερός μπακ αλλά μπορεί να παίξει και ως στόπερ. Φέτος βγάζει μάτια με τη φανέλα της Κόμο ως μπακ-χαφ, με 25 ματς, 3 γκολ και 3 ασίστ, και συμβόλαιο μέχρι το 2025.

“Η Κόμο έχει παρτίδες με την Αγγλία, γιατί το οργανόγραμμα της ομάδας έχει Άγγλους μέσα. Πηγαίνει πολύ καλά, ο Ιωάννου έπαιζε όλη την αριστερή πλευρά. Δυνητικά μπορεί να έρθει αλλά το θέμα είναι τι θέλει και ο ίδιος ο παίκτης. Είναι σε ομάδα που πήρε την άνοδο στην Serie A και δεν το ξέρω κατά πόσο θα ήθελαν να τον αφήσουν να φύγει. Η Κόμο έχει Ινδονήσιους ιδιοκτήτες και είναι πολύ πλούσιοι. Δεν πιστεύω ότι θα τον άφηνε να φύγει με πρόταση μικρότερη από 1,5 εκατ. ευρώ”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόουτς σε ιστορική ομάδα ο Νικοπολίδης! Νο1 επιλογή για Ολυμπιακό ο Χοσέλου

 

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top