Ιστορίες

23 παράξενες εικόνες που υπάρχουν στο Google Earth και θα σας κάνουν να αναρωτιέστε

Είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Google Earth. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να απεικονίσει τη Γη. Επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν την άνεση του σπιτιού τους. Είναι περίεργο, αλλά μερικές φορές το Google Earth συλλαμβάνει πολύ παράξενα πράγματα.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένες παράξενες εικόνες που θα σας κάνουν να απορήσετε.

#1 Παράξενη διάταξη γραμμών, Έρημος Γκόμπι, Κίνα

Google Earth

Η πιο συνηθισμένη εξήγηση είναι πως πρόκειται στην πραγματικότητα για μια συστοιχία κεραιών Γιάγκι, η οποία χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του καιρού και την ατμοσφαιρική έρευνα.

#2 Πεντάλφα στη νότια όχθη της Τίμπολ, Καζακστάν

Google Earth

Μπορεί να φαντάζεστε την ύπαρξη μαγισσών και τελετών, αλλά σύμφωνα με την Έμμα Ουσμάνοβα: «Πρόκειται για το περίγραμμα ενός πάρκου που έχει γίνει με τη μορφή αστεριού». Τα αστέρια ήταν αρκετά δημοφιλή σύμβολα κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής και οι δρόμοι στο πάρκο δημιουργούν πραγματικά το σχήμα των αστεριών.

#3 Το πλοίο Τζάσιμ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο ορατό ναυάγιο στο Google Earth

Google Earth

Λόγω του ότι τελικά βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Σουδάν το Δεκέμβριο του 2003, το ναυάγιο δεν είναι πλέον ορατό στο Google Earth.

#4 Παράξενα σημάδια στη Μέσα Χουερφανίτα, Νέο Μεξικό

Google Earth

Αυτά τα σύμβολα δημιουργήθηκαν από Σαηεντολόγους και σύμφωνα με τους ίδιους, δείχνουν ένα «σημείο επιστροφής». Έτσι, τα πιστά μέλη τους μπορούν να βρουν τα έργα του ιδρυτή αν ταξιδέψουν εκεί στο μέλλον από άλλα μέρη του σύμπαντος.

#5 «Ματωμένη λίμνη», Ιράκ

Google Earth

Η λίμνη βρίσκεται στην πόλη Σαντ του Ιράκ και παρατηρήθηκε πρώτη φορά το 2007. Από τότε, υπάρχουν πολλές θεωρίες και μια από αυτές αφορά τα σφαγεία της περιοχής και την πιθανότητα να ρίχνουν στο νερό το αίμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη εξήγηση.

#6 Πόλη Μέντισιν Χατ, νοτιοανατολική πλευρά της Αλμπέρτα του Καναδά

Google Earth

Αν το δείτε από ψηλά, μοιάζει με το πρόσωπο ενός αρχαίου Αιγυπτίου. Είναι 100% φυσικό και είναι γνωστό ως «Ο Φύλακας του Ξεροπόταμου».

#7 Κόλπος Όκεϊ, Βορειοανατολική Νέα Ζηλανδία

Google Earth

Μόλις έγινε γνωστή η εικόνα, ο κόσμος μιλούσε για παλιές ιστορίες θαλάσσιων τεράτων. Ωστόσο, αν κάνετε μεγέθυνση, θα δείτε μια βάρκα. Είναι πιθανότερο να πρόκειται για τη γραμμή που άφησε πίσω της η βάρκα, παρά για ένα τεράστιο φίδι.

#8 Ανατριχιαστικό δημιούργημα

Google Earth

Αυτό το παράξενο έργο, δημιουργήθηκε από τον καταδικασμένο δολοφόνο Τζίμι Μπόιλ από τη Σκωτία. Έχει ύψος 30,5 μέτρα και βρίσκεται στο πάρκο Χάντερς στην περιοχή Κρέιγκμιλαρ της Σκωτίας. Ο δολοφόνος το έκανε όσο βρισκόταν στη φυλακή.

#9 Νεκροταφείο αεροπλάνων στην Αεροπορική βάση Ντέιβις-Μόνθαν, Τουσόν, Αριζόνα

Google Earth

Τα αεροπλάνα που βρίσκονται εδώ, έχουν αποσυρθεί. Βρίσκονται εκεί για να φυλαχτούν ή να αφαιρεθούν και να μεταπωληθούν κάποια από τα μέρη τους.

#10 Αποβάθρα Μπεάτριχπαρκ, Ολλανδία

Google Earth

Πολλοί άνθρωποι πίστεψαν πως πρόκειται για ίχνη αίματος που άφησε κάποιος που μετέφερε ένα πτώμα. Ωστόσο, ένας σκύλος βούτηξε στο νερό και έτρεξε στην αποβάθρα για να στεγνώσει.

#11 Σπείρα στην Αιγυπτιακή έρημο

Google Earth

Αυτό το γλυπτό, καταλαμβάνει περίπου 101 στρέμματα γης και δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 1997 από τρεις Έλληνες καλλιτέχνες.

#12 Ναυάγια στα ανοιχτά των ακτών του Στα αλ-Αράμπ, Βασόρα, Ιράκ

Google Earth

Η Γενική Εταιρεία Λιμένων του Ιράκ, πιστεύει ότι υπάρχουν περίπου 36 ναυάγια σε εκείνο το μέρος.

#13 Μαύρη τρύπα στο Google Earth

Google Earth

Δεν πρόκειται για πραγματική μαύρη τρύπα. Η Κανγκέγκα είναι μια κορυφή βουνού των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Η μαύρη τρύπα είναι η κορυφή που φτάνει σε ύψος τα 6,7 χιλιόμετρα στον αέρα.

#14 Χείλη στην έρημο

Google Earth

Ο σχηματισμός δημιουργείται από δύο κορυφογραμμές που εκτείνονται περίπου 800 μέτρα στο Γκαρμπ του Νταρφούρ στο Σουδάν.

#15 Κρατήρας στην έρημο της Αριζόνα

Google Earth

Το μέγεθος είναι τεράστιο: έχει πλάτος σχεδόν 1,22 χιλιόμετρα και βάθος περισσότερα από 168 μέτρα.

#16 Περίεργος σχηματισμός

Google Earth

Πρόκειται για το Fort Bourtange που βρίσκεται στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας. Χτίστηκε το 1593 και τώρα φιλοξενεί ένα μουσείο.

#17 Γραμμές της Νάσκας, Περού

Google Earth

Τα αρχαία γεωγλυφικά έχουν πλάτος μεγαλύτερο από 366 μέτρα. Πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του 500 π.Χ. και του 500 μ.Χ. Οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα γιατί τοποθετήθηκαν εκεί ή για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκαν.

#18 Ξεθωριασμένα σημεία

Google Earth

Πρόκειται για διαβρωμένα τμήματα γης, που έγιναν έτσι λόγω των ακραίων θερμοκρασιών και των τοξικών καπνών που εκτοξεύονται από τα μαχητικά.

#19 Παράξενος ωκεανός

Google Earth

Φαίνεται σαν ο ωκεανός να πρόκειται να ξεχυθεί στη γη που βρίσκεται από κάτω. Αυτό όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

#20 Η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις ΗΠΑ

Google Earth

Η Μεγάλη Πρισματική πηγή, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν και μοιάζει με ζωγραφιά.

#21 Τροχαίο ατύχημα

Google Earth

Το Google Earth κατέγραψε την εικόνα ενός τρομερού τροχαίου ατυχήματος.

#22 Διαβόητο ναυάγιο

Google Earth

Το πλοίο Costa Concordia βούλιαξε στα ανοιχτά των ακτών του νησιού Τζίλιο της Ιταλίας.

#23 Ιδιωτικό κολέγιο Άλμα, Σεντ Τόμας, Οντάριο

Google Earth

Το κολέγιο Άλμα που ήταν αποκλειστικά για κορίτσια, χτίστηκε το 1878 αλλά καταστράφηκε το 2008. Υπάρχουν πολλές εικασίες για το πώς ξεκίνησε η φρικτή πυρκαγιά. Δύο έφηβα αγόρια συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εμπρησμό.

[Viral Nova]

Comments
To Top