Ελλάδα

Επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τη Βουλή – Βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της έντασης

Επεισόδια και μολότοφ στην Αθήνα, μπροστά από τη Βουλή – Βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της έντασης

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μολότοφ έπεσαν στη διάρκεια της έντασης που επικράτησε λίγο μετά τις 14:10 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

Περίπου 20 νεαροί, στη γωνία Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, πέταξαν μολότοφ προς την πλευρά της Βουλής.

Απροσπέλαστο είναι από νωρίς το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τουλάχιστον 20.000 άτομα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα το κυρίως μπλοκ των αντιεξουσιαστών κατεβαίνει με πορεία την Πανεπιστημίου, περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

«Τα λεφτά στις τσέπες μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» και «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή μας ενάντια στην ακρίβεια για αυξήσεις στους μισθούς» είναι το κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή συγκέντρωση.

To Top