Ήταν μια στιγμή που θα μείνει σε όλους χαραγμένη στη μνήμη τους, αν όχι και στους περίπου 1500 καλεσμένους που βρέθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε ένα γαμήλιο γεύμα στους Κουρήτες της Κρήτης.

Όλα κυλούσαν ήρεμα και γιορτινά στον γάμο όταν εντελώς ξαφνικά οι καλεσμένοι «πάγωσαν», καθώς έβλεπαν έναν 62χρονο να κάνει απελπισμένες κινήσεις χωρίς να μπορεί να μιλήσει ζητώντας βοήθεια.

Ο καλεσμένος είχε… πνιγεί από μια μπουκιά φαγητού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και έκανε σπασμωδικές κινήσεις με τα χέρια του.

Για καλή του τύχη σε διπλανό τραπέζι καθόταν ένας εντατικολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου μαζί με τον αδερφό του. Ο γιατρός έγκαιρα κατάλαβε πως ο 62χρονος δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω απόφραξης των αεροφόρων οδών λόγω τροφής και με τη βοήθεια του αδελφού του, του έκαναν τις αναγκαίες κινήσεις που βοήθησαν την μπλοκαρισμένη τροφή στο λαιμό να βγει κι έτσι του έσωσαν τη ζωή!

Όπως περιγράφουν στο cretalive αυτόπτες μάρτυρες, ο φόβος και η αγωνία των παρισταμένων στο περιστατικό έλαβε τέλος, μετά την παρέμβαση του γιατρού και ακολούθησε, ένα ζεστό χειροκρότημα για τον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του 62χρονου.