Στο Regional Growth Conference (#RGC), στην Πάτρα, που πραγματεύτηκε το θέμα «Νησιωτική Πολιτική και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» παραβρέθηκε ως ομιλητής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ με εν ενεργεία εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διεξήχθη μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι των νησιών μας, ώστε να ξεπεράσουν δυσκολίες ανάδειξης των θεμάτων προς επίλυση και να αναπτύξουν πολιτικές αναβάθμισης των ελληνικών νησιών στο μεγάλο χάρτη του Τουρισμού διεθνώς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να οριζοντιωθεί ένα κονδύλι για τις μελέτες» και στάθηκε στη διαμόρφωση ενός Προγράμματος μελετών, το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για ένα «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά, ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Νησιών, όπου κρέμονται πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για καλύτερη οργάνωση και την ταχύτερη ολοκλήρωση έργων».

Εξάλλου, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος χαρακτήρισε «τεράστιο όπλο» τη βίζα για επισκέπτες, καθώς-όπως είπε- «με τη χορήγηση βίζας 7 ημερών γεμίζουν τα νησιά», φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σάμο, όπου διετέλεσε Δήμαρχος.

«Παραμένω θιασώτης της ενισχυμένης συμμετοχής της Αυτοδιοίκησης στα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών. Τα νησιά μας είναι Ευρωπαϊκά και ως τέτοια οφείλουμε να ενισχύουμε την παρουσία των εκπροσώπων τους στις Ευρωπαϊκές διεργασίες, αποφάσεις και δυνατότητες. Για το λόγο αυτό και οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θέτουν διακυβεύματα εθνικά, αλλά και αυτοδιοικητικά, για να είμαστε πρωταγωνιστές στην Νησιωτική Πολιτική και στην Βιώσιμη Τουριστική και όχι μόνο Ανάπτυξη», είναι το μήνυμα που στέλνει εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.