Αθλητικά

Ολυμπιακός, Έσε: Η έξυπνη κίνηση του καλοκαιριού, που φώτισε τον άξονα και σέρβιρε ευρωπαϊκό τίτλο

Ολυμπιακός, Έσε: Η έξυπνη κίνηση του καλοκαιριού, που φώτισε τον άξονα και σέρβιρε ευρωπαϊκό τίτλο

Ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος φέτος ήταν εκ των πρωταγωνιστών και φυσικά έγραψε ιστορία με την ασίστ στον τελικό του Conference League.

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ο Ολυμπιακός κατέθεσε 4.000.000 ευρώ στον Ουρακάν για την απόκτηση του 22χρονου Αργεντινού, Σαντιάγκο Έσε. Εννέα μήνες αργότερα, ο μέσος των ερυθρόλευκων θα έκανε το γέμισμα της… καριέρας του.

Στο 116′ την παράτασης στην OPAP Arena έκανε την σέντρα προς την περιοχή, o Ελ Κααμπί κινήθηκε μαγικά χάρη στην κλάση του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερατσάνο.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, με τον Σαντιάγκο Έσε να είναι άνθρωπος που έχει σερβίρει στους ερυθρόλευκους τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο και πρώτο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Ακούραστος και δημιουργικός

Ο Σαντιάγκο Έσε ήταν πάντα παρών στον ερυθρόλευκο άξονα. Όσοι προπονητές και να άλλαξαν, όσοι συνδυασμοί ποδοσφαιριστών και να χρησιμοποιήθηκαν στο κέντρο κατά την διάρκεια της σεζόν, ο Αργεντινός μέσος έμενε δύσκολα στον πάγκο. “Φάρος” και υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν αποχωριζόταν τον Έσε στους σχηματισμούς του.

Αποτέλεσμα; Ο Αργεντινός τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί συνολικά 4.094 λεπτά. Μονάχα ο ακούραστος Ροντινέι έχει παίξει περισσότερο φέτος και ο Έσε ανάγεται στους “εργάτες” του φετινού Ολυμπιακού. Αυτά τα λεπτά συμμετοχής δεν είναι… κούφια. Αντιθέτως, ο Έσε όλη τη χρονιά ήταν από τα βασικά γρανάζια του ερυθρόλευκου σχηματισμού.

Εάν δούμε τις επιδόσεις του στη Stoiximan Super League με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform, τότε μπορούμε να καταλάβουμε την αξία του. Με 49.98 πετυχημένες μεταβιβάσεις ανά 90′ έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού που έχουν αγωνιστεί πάνω από τα μισά λεπτά συμμετοχής.

Δεύτερος και στις πετυχημένες πάσες πάνω απ’ τη μεσαία γραμμή με 27.36, πίσω μονάχα από τον Φορτούνη. Από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων με 71.38 ενέργειες ανά 90′. Eπιπλέον έχει και 0.7 key passes ανά 90′.

Όλα αυτά, δίχως να υπολογίζουμε τις άλλες διοργανώσεις. Για παράδειγμα στον τελικό του Conference League ήταν τρίτος σε πάσες μεταξύ των ερυθρόλευκων παικτών με 29/42, κορυφαίος ανάμεσα στους μέσους του Ολυμπιακού. Φυσικά, έβγαλε την ιστορική ασίστ στον Ελ Κααμπί που έδωσε το τρόπαιο στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού

Ο Ολυμπιακός επέμεινε το περσινό καλοκαίρι πολύ για να τον κάνει δικό του και δικαιώθηκε. Οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν… φλέβα χρυσού με τον Σαντιάγκο Έσε. Με 4.000.000 ευρώ απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι μονάχα 22 ετών και έχει τεράστιο potential. Στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη κατάφερε να έχει έναν τόσο καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό.

Από τους πρώτους μήνες μάλιστα άρχιζε να ξετυλίγει το ταλέντο του και έστρεψε πάνω του “μάτια” από την Ευρώπη. Ο Έσε πάντως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2028 και αναμένεται να συνεχίσει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στους ερυθρόλευκους.

Άλλωστε, έδειξε το πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων του και στόχος του να “μεγαλώσει” ποδοσφαιρικά ακόμη περισσότερο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ενδεικτικά, πάντως, η χρηματιστηριακή του αξία βάσει transfermarkt φτάνει τα 10.000.000 ευρώ και ανέβηκε κατά 2.000.000 μετά την κατάκτηση του Conference League. Η αίσθηση είναι πως αυτή η άνοδος θα έχει και συνέχεια.

To Top