Αθλητικά

Τσάμπι Αλόνσο: “Η ήττα από την Αταλάντα θα βοηθήσει περισσότερο την εξέλιξή μου ως προπονητή από την κατάκτηση του τρεμπλ”

Τσάμπι Αλόνσο: "Η ήττα από την Αταλάντα θα βοηθήσει περισσότερο την εξέλιξή μου ως προπονητή από την κατάκτηση του τρεμπλ"

Ο Τσάμπι Αλόνσο σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στη εξελικτική διαδικασία στην οποία βρίσκεται ως προπονητής, τονίζοντας ότι η ήττα από την Αταλάντα στον τελικό του Europa League θα αποτελέσει σημαντικό μάθημα από το να έκανε το τρεμπλ με τη Λεβερκούζεν.

Λένε ότι τα μαθήματα που παίρνεις από τις ήττες είναι πιο διδακτικά από αυτά που σου δίνουν οι νίκες και πόσο μάλλον τα τρόπαια. Αυτής της άποψης είναι θιασώτης και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο μακράν πιο βελτιωμένος προπονητής της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

“Προς το παρόν, πονάει. Πονάει τόσο πολύ. Δεν ξεχνάς τέτοιου είδους παιχνίδια. Αλλά έχω την αίσθηση ότι θα είναι πιο χρήσιμο για την εξέλιξή μου ως προπονητής από την κατάκτηση του τρεμπλ”, ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός σε πρόσφατες δηλώσεις του ερωτώμενος για την ήττα με κάτω τα χέρια με 3-0 από την Αταλάντα στον τελικό του Europa League, την πρώτη μετά από 51 σερί αήττητων αγώνων.

Θυμίζουμε ότι ο Αλόνσο οδήγησε τη Λεβερκούζεν στο νταμπλ στη Γερμανία, σπάζοντας παράλληλα τη μοναρχία της Μπάγερν στην Bundesliga, οδηγώντας τις “ασπιρίνες” στο να κατακτήσουν όσα τρόπαια είχαν τα προηγούμενα 120 χρόνια ιστορίας τους.

To Top