Αθλητικά

Χωρίς τον Μάρκους Χάουαρντ στο Προολυμπιακό το Πουέρτο Ρίκο

Χωρίς τον Μάρκους Χάουαρντ στο Προολυμπιακό το Πουέρτο Ρίκο

Παρότι ο Μάρκους Χάουαρντ άλλαξε αθλητική υπηκοότητα και έλαβε εκείνη του Πουέρτο Ρίκο, τελικά, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά για προσωπικούς λόγους.

Ενθουσιασμός επικρατούσε στις τάξεις της Εθνικής του Πουέρτο Ρίκο όταν ο Μάρκους Χάουαρντ άλλαξε αθλητική υπηκοότητα και έλαβε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά με την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής.

Περίπου ένα μήνα μετά από το καλωσόρισμα της Εθνικής στον γκαρντ της Μπασκόνια, ανακοινώθηκε η αποστολή της ομάδας που θα παλέψει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, ο Χάουαρντ δεν βρίσκεται σε αυτή. Οι προσωπικοί λόγοι και, ειδικότερα, η εγκυμοσύνη της συζύγου του, έθεσαν αδύνατο να δώσει το παρών στο Προολυμπιακό, καθώς η γέννηση του παιδιού του αναμένεται στο διάστημα του τουρνουά (2-7/7).

Στις υπόλοιπες απουσίες, οι Τζον Χόλαντ, Τζάστιν Ρέγιες και Ίθαν Τόμσον, που αγωνίστηκαν στο Μουντομπάσκετ του 2023, βρίσκονται εκτός λίστας. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο γκαρντ των Νιού Όρλιανς Πέλικανς, Χοσέ Αλβαράδο.

Αναλυτικά η αποστολή: Χοσέ Αλβαράδο, Ντέβον Ριντ, Τζάιαν Κλαβέλ, Τρέμοντ Γουότερς, Τζόρνταν Χάουαρντ, Στίβεν Τόμπσον, Αϊζάια Πινέιρο, Αλίμ Φορντ, Κρις Ορτίζ, Ίσμαελ Ρομέρο, Αρνάλντο Τόρο, Τζορτζ Κόντιτ.

Υπενθυμίζεται ότι το Πουέρτο Ρίκο θα φιλοξενήσει ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά και θα τεθεί αντιμέτωπο στο Group B με Ιταλία και Μπαχρέιν. Στον πρώτο όμιλο βρίσκονται οι Λιθουανία, Μεξικό και Ακτή Ελεφαντοστού.

To Top