Αθλητικά

Χωρίς Πορζίνγκις η Λετονία στο Προολυμπιακό, υποβάλλεται σε επέμβαση ο ψηλός των Σέλτικς

Χωρίς Πορζίνγκις η Λετονία στο Προολυμπιακό, υποβάλλεται σε επέμβαση ο ψηλός των Σέλτικς

Τεράστιο πλήγμα για την Λετονία, αφού ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο αριστερό πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για μερικούς μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος της Λετονίας για την συμμετοχή του Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Προολυμπιακό της Ρίγας , λόγω του τραυματισμού του ψηλού των Σέλτικς στο αριστερό πόδι κατά την διάρκεια των NBA Finals. Το χειρότερο δυνατό σενάριο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όμως για τους Λετονούς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Σέλτικς: Ο Πορζίνγκις δεν θα ενισχύσει την χώρα του.

Λίγες στιγμές μετά το τέλος του Game 5, όπου παρά τον τραυματισμό του αγωνίστηκε για 16 λεπτά έχοντας 5 πόντου, ο Λετονός ψηλός επιβεβαίωσε τα άσχημα νέα, αφού αποκάλυψε ότι θα υποβληθεί σε εγχείρηση και θα μείνει εκτός δράσης για μερικούς μήνες.

Υπήρχε κάποιο έξτρα ρίσκο με την συμμετοχή μου, αλλά δεν με ενδιέφερε. Ήθελα να δώσω ό,τι είχα και μετά να φτιάξω το πρόβλημα όταν χρειαστεί” δήλωσε ο Πορζίνγκις όταν εξήγηση γιατί αγωνίστηκε στο Game 5 παρά τον τραυματισμό του, για να προσθέσει ότι φοβήθηκε μήπως τα πράγματα γίνουν χειρότερα: “Φυσικά και το σκέφτηκα. Θα μπορούσε κάτι να πάει στραβά, ειδικά δεδομένου ότι είχα τραυματιστεί πριν λίγο καιρό στο άλλο πόδι”.

Κλείνοντας, ο Λετονός ψηλός τόνισε: “Δεν με ενδιαφέρει που θα μείνει καιρό εκτός δράσης. Θα το φτιάξω το πρόβλημα. Θα γίνω καλά. Άξιζε τον κόπο. Είναι απίστευτο συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής”.

Για την ιστορία, ακόμα και αν ο Πορζίνγκις δεν έκανε επέμβαση, τότε πάλι δύσκολα θα ενίσχυε την Λετονία, παρά το γεγονός ότι ήταν δηλωμένος στην προεπιλογή. Ο λόγος είναι ότι οι Σέλτικς δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν να αγωνιστεί αν δεν ήταν 100% υγιής. Και εδώ και μέρες ήταν σαφές πως ο Λετονός δεν βρισκόταν στο 100%.

Κάπως έτσι, η Λετονία – που θα φιλοξενήσει μάλιστα το τουρνουά – θα πρέπει να παλέψει (όπως και πέρυσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο) χωρίς τον σταρ της. Υπενθυμίζεται ότι εκτός της γηπεδούχου Λετονίας στην Ρίγα θα βρεθούν η Βραζιλία, το Μαυροβούνιο, η Γεωργία, οι Φιλιππίνες και το Καμερούν.

To Top