Αθλητικά

Η Dubai BC μπορεί να περιμένει: Η EuroLeague της έκλεισε την πόρτα τουλάχιστον δύο χρόνια

Η Dubai BC μπορεί να περιμένει: Η EuroLeague της έκλεισε την πόρτα τουλάχιστον δύο χρόνια

H Dubai BC έκανε σχέδια για να μπει στο Eurocup και στην Euroleague, όμως τουλάχιστον εως το 2026 θα μείνει εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης… Μετά από δύο χρόνια ίσως επανεξεταστεί η περίπτωση.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ ζούσε σε ρυθμούς Ντουμπάι τον τελευταίο καιρό, όμως η EuroLeague έκλεισε την πόρτα, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ούτως ή άλλως δεν υπήρχε θέμα να αγωνιστεί στην επόμενη διοργάνωση του Eurocup, όμως με την παρουσία στην ABA Liga τη νέα σεζόν, ήθελαν να ετοιμάσουν το έδαφος για το 2024-25.

Ομως μετά τη Γενική Συνέλευση της EuroLeague, οι ομάδες αποφάσισαν να μην δεχθούν την Dubai BC ούτε στην προοπτική της σεζόν 2025-26. Προς το παρόν, δηλαδή, μένουν εκτός κάδρου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι από το 2025-26 θα την δεχθούν στις αγκαλιές τους. Και από τη στιγμή που δεν θα μπουν ούτε στο Eurocup, πηγαίνει πάρα πολύ πίσω και η ένταξη στην EuroLeague.

Αυτή ήταν μια εξέλιξη που ουδείς περίμενε, αφού η Dubai BC έκανε ήδη τα πλάνα της και είχε κλείσει για προπονητή τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς για την ABA Liga της νέας χρονιάς.

Το πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με την Dubai BC και όχι με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το Αμπου Ντάμπι είναι υποψήφιο για να διοργανώσει το Final 4 του 2025, μαζί με Βελιγράδι και Βαρκελώνη.

To Top