Αθλητικά

Μετά από τέσσερα χρόνια στη Ρεάλ, ο Αλοθέν υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Γκραν Κανάρια

Μετά από τέσσερα χρόνια στη Ρεάλ, ο Αλοθέν υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάρλος Αλοθέν (23 χρόνων, 1.94 μέτρα), που αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 4 χρόνια.

Μετά από τέσσερα χρόνια στη Μαδρίτη, ο Κάρλος Αλοθέν (23 χρόνων, 1.94 μέτρα) μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά για λογαρισμό της Γκραν Κανάρια, που ανακοίνωσε την απόκτησή του το βράδυ της Τρίτης (18/6).

Ο 23χρονος γκαρντ – και άλλοτε τεράστιο ταλέντο του ισπανικού μπάσκετ – υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με τους “νησιώτες”, που ενισχύουν σημαντικά την περιφέρειά τους, ενόψει της νέας σεζόν τόσο στην ACB, όσο και στο EuroCup.

Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού του μεγάλου συλλόγου και που έχω την ευκαιρία να παίξω για αυτήν την ομάδα. Θέλω πολύ να φτάσω στο νησί και να αρχίσω να δουλεύω. Τα λέμε πολύ σύντομα Γκραν Κανάρια”, ήταν το μήνυμα του Ισπανού στο twitter, για τη μετακίνησή του στην Γκραν Κανάρια.

Ο Αλοθέν σε ηλικία 16 ετών ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Ισπανίας Κ16 στον δρόμο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ αναδείχθηκε ως “καλύτερος νέος παίκτης της Liga Endesa” το 2019 και το 2020 με τη φανέλα της Σαραγόσα. Το καλοκαίρι του 2020 εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρεάλ, ενώ η ραγδαία εξέλιξή του “φρέναρε”, εξαιτίας του τραυματισμού του τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ισπανός μέτρησε τη φετινή σεζόν 1.5 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά 8’48” μέσο όρο σε 12 αναμετρήσεις στην EuroLeague, ενώ σημείωσε 3.1 πόντους, 1.8 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ ανά 11 λεπτά σε 18 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα.

To Top