Αθλητικά

Ολυμπιακός: Με την αποχώρηση των Φορτούνη και Ελ Αραμπί έκλεισε ένας κύκλος και ένας άλλος ανοίγει για τους Κυπελλούχους Ευρώπης

Ολυμπιακός: Με την αποχώρηση των Φορτούνη και Ελ Αραμπί έκλεισε ένας κύκλος και ένας άλλος ανοίγει για τους Κυπελλούχους Ευρώπης

Με την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί κλείνει ένας κύκλος στον Ολυμπιακό κι ανοίγει ένας άλλος για τους Κυπελλούχους Ευρώπης. 

Ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, η πειραϊκή ομάδα συνεχίζει ενόψει της νέας περιόδου χωρίς δύο εκ των αρχηγών της την περασμένη σεζόν, τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι δυο τους σημάδεψαν μία σπουδαία εποχή για τους ερυθρολεύκους, που οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου ελληνικής ομάδας και σε πολλούς εγχώριους τίτλους.

Ο Φορτούνης ήταν για 10 διαδοχικές περιόδους στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού (γιατί, επί της ουσίας αποτελεί γέννημα θρέμμα των ερυθρολεύκων, αφού από πολύ μικρός εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου) και φεύγει έχοντας πανηγυρίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο, έξι πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Ο Ελ Αραμπί έμεινε πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και πανηγύρισε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων κι ενός Κυπέλλου.

Νέο κεφάλαιο

Με την αποχώρηση του Έλληνα κεντρικού μεσοεπιθετικού και του Μαροκινού σέντερ φορ κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας άλλος για τους Κυπελλούχους Ευρώπης.

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έβαλαν τη “σφραγίδα” τους στην επίθεση του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια κι είχαν καθοριστική επίδραση στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές πρόσφεραν πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά πήραν πολλά περισσότερα κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι ίδιοι.

Ο Φορτούνης στη δεκαετία του στην πρώτη ομάδα των ερυθρολεύκων είχε συνολικά 343 συμμετοχές, 94 τέρματα και 106 ασίστ. Την τελευταία του περίοδο η συγκομιδή του ήταν 49 παιχνίδια, 11 γκολ και 19 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ελ Αραμπί από την πλευρά του, στην πενταετία του στον Ολυμπιακό είχε 225 αγώνες, 94 τέρματα και 25 ασίστ. Και την τελευταία του σεζόν είχε 27 ματς, επτά γκολ και μία ασίστ

Πλέον, στην πειραϊκή ομάδα κι ο Μεντιλίμπαρ θα χρειαστούν να βρουν τρόπους πώς θα καλυφθεί το κενό των 18 τερμάτων και των 20 ασίστ της τελευταίας περιόδου του Έλληνα μεσοεπιθετικού και του Μαροκινού στράικερ, αλλά κι η προσωπικότητα κι η ηγετική φυσιογνωμία εντός αγωνιστικού χώρου και στα αποδυτήρια.

Λύσεις πάντα υπάρχουν, όπως υπήρχαν κάθε φορά που μία ομάδα γύριζε σελίδα κοιτώντας την επόμενη ημέρα.

Άλλωστε, σε ό,τι αφορά τον Ελ Αραμπί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελευταία διετία ξεκινούσε πίσω από τον Μπακαμπού (πρόπερσι) και τον Ελ Κααμπί (πέρυσι) ο οποίος βρίσκεται με την ερυθρόλευκη αποστολή στην Ολλανδία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έχει τη γνώση, την εμπειρία και την ισχυρή διοίκηση για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του και να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών.

Πόσο μάλλον σε μία σεζόν στην οποία οι ερυθρόλευκοι θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους.

To Top