Αθλητικά

ΠΑΟΚ: Η Βιγιαρεάλ ρώτησε για Κοτάρσκι

ΠΑΟΚ: Η Βιγιαρεάλ ρώτησε για Κοτάρσκι

Πληροφορίες αναφορικά με το στάτους του Ντομίνικ Κοτάρσκι ζήτησε από τους εκπροσώπους του Κροάτη τερματοφύλακα η Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της αναζήτησης των Λεβαντίνων για τον αντικαταστάτη του Φίλιπ Γιόργκενσεν.

Αναμενόμενη η παρουσία του Ντομινίκ Κοτάρσκι σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια στο φετινό καλοκαίρι. Το ενδιαφέρον και οι αλλεπάλληλες προτάσεις της Τζένοα για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, περισσότερο… τυράκι φάνηκαν να αποτελούν, αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να βάλουν στα σοβαρά τους πρωταθλητές Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από την άλλη όμως έφεραν – για τα καλά – τον Κροάτη στην αγορά.

Το ντόμινο των διαθέσιμων πορτιέρε μάλλον δεν βοήθησε τους σκοπούς των εκπροσώπων του «Ντομ». Η Τζένοα, ύστερα από αρκετά… πήγαινε-έλα, κατέληξε τελικά στον Ιταλό Πιερλουίτζι Γκολίνι (αποκτήθηκε από την Αταλάντα, δανεικός πέρυσι στη Νάπολι). Η Μόντσα, που το γραφείο εκπροσώπησης του Κοτάρσκι φιλοδοξούσε να βάλει στο παιχνίδι, ήταν αυτή που άφησε τον Γκολίνι, επιλέγοντας και συμφωνώντας με τον (πανάκριβο) Κοσταρικανό Κέιλορ Νάβας.

Η Φιορεντίνα, η οποία επίσης είναι μία από τις επιφανείς ιταλικές ομάδες που ο ατζέντης του Κοτάρσκι προσπαθούσε/προσπαθεί να εμπλέξει, ακόμη δεν έχει καταλήξει στο προφίλ του τερματοφύλακα που αναζητά (χτεσινά δημοσιεύματα πάντως ήθελαν τον Αργεντινό Χουάν Μούσο να είναι στα ψηλά της λίστας των «βιόλα»), χωρίς καλά καλά να είναι σίγουρο πως οι φιναλίστ του Conference League θα κινηθούν 100% για ενίσχυση στην εστία τους.

Ο ενδελεχής έλεγχος της Μπόρνμουθ καταγεγραμμένος, αλλά χωρίς την παραμικρή βιασύνη (ούτε καν απόφαση) από την πλευρά του αγγλικού club, ενώ δεδομένα υπάρχουν και άλλες ομάδες που περιμένουν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (όπου άλλωστε θα έχει ξεκαθαρίσει και το αγωνιστικό στάτους του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν).

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των τερματοφυλάκων είναι πάντα ιδιαίτερη, επιτρέποντας ανακατατάξεις, διαφοροποιήσεις και ντόμινο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ενδεικτικό το παράδειγμα της αγοράς του Φίλιπ Γιόργκενσεν από την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είχαν ήδη 6 τερματοφύλακες στο ρόστερ τους, έδωσαν 25 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ για να αγοράσουν τον έβδομο, τον 22χρονο Δανό.

Έτσι, αφενός έφεραν σε… ίσα βάρκα-ίσα πανιά τα οικονομικά των Λεβαντίνων (χρειάζονταν αυτή την πώληση για να ισοσκελίσουν το ισοζύγιό τους), αφετέρου δημιούργησαν ανάγκη αντικατάστασης. Η Βιγιαρεάλ έχει ήδη αποκτήσει, νωρίτερα στο καλοκαίρι, τον 26χρονο Ντιέγκο Κόντε από τη Λεγκανές και πλέον βγαίνει στην αγορά για έναν ακόμη τερματοφύλακα.

Τα χαρακτηριστικά του, αν δηλαδή θα είναι έμπειρος ή όχι, γηγενής, αν θα έρθει για να «καπαρώσει» θέση βασικού ή να συναγωνιστεί γι’ αυτήν, ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όπως ούτε και το διαθέσιμο μπάτζετ για την εν λόγω κίνηση.

Το βέβαιο και διασταυρωμένο είναι πως στο πλαίσιο της αναζήτησης, οι επιτελείς του «κίτρινου υποβρυχίου» απευθύνθηκαν στους εκπροσώπους του Κοτάρσκι ζητώντας πληροφορίες για το στάτους και τα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με την κατάστασή του στον ΠΑΟΚ, τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας, ό,τι τέλος πάντων προβλέπεται σε μια τέτοια διερευνητική επαφή εν μέσω μεταγραφικής περιόδου.

Για την ώρα, μέχρι εκεί. Και ως εκεί – και μόνο ως εκεί – καταγράφεται.

To Top