Αθλητικά

Ρεάλ: Η αδιαμφισβήτητη δυναμική των Μαδριλένων και η απόφαση για το ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν

Ρεάλ: Η αδιαμφισβήτητη δυναμική των Μαδριλένων και η απόφαση για το ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν

Λίγο καιρό πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να παλέψει για την υπεράσπιση των περσυνών κεκτημένων. Η ομάδα δείχνει να ξεκινά από θέση ισχύος, ωστόσο αυτή η εικόνα άλλαξε τα δεδομένα στις μεταγραφές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης των “σκήπτρων” της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Βέβαια, οι συσχετισμοί των κορυφαίων ομάδων της La Liga έχουν πλέον διαφοροποιηθεί, με τη Ρεάλ να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, πόσο μάλλον μετά την σημαντική ενίσχυση του ρόστερ της.

Μάλιστα, αυτή ακριβώς η αίσθηση οδήγησε τους Φλορεντίνο Πέρες και Κάρλο Αντσελότι σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση.

Η απόφαση να αποσυρθούν πρόωρα οι “μερένχες” από το καλοκαιρινό μεταγραφικό “παράθυρο” δίχως αμφιβολία πάρθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο στο αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν αναιρεί την σιγουριά που αισθάνονται άπαντες εντός του Μαδριλένικου συλλόγου ενόψει της επόμενης σεζόν.

Αυτή η βεβαιότητα για την επάρκεια του βασικού και όχι μόνο ρόστερ της Ρεάλ δεν συνιστά αλαζονική συμπεριφορά, αλλά μία κατάσταση εύλογα επηρεασμένη από πραγματικά δεδομένα.

Ο Κάρλο Αντσελότι, μετά τις τελευταίες προσθήκες των Κιλιάν Εμπαπέ και Έντρικ, διαθέτει μία τρομακτική, τουλάχιστον στα “χαρτιά”, δυναμική στην επίθεση. Αυτοί οι παίκτες θα πλαισιώσουν τους ήδη αποδεδειγμένα ικανούς Βινίσιους και Ροντρίγκο, ενώ αν συνυπολογιστεί και ο “ανεβασμένος” Αρντά Γκιουλέρ, τότε γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ένα εκθαμβωτικό και γεμάτο υποσχέσεις “μείγμα”.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, είναι φανερό πως η ομάδα επέλεξε να ακολουθήσει τη λογική ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλαχθεί κάτι εφόσον οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα δεν έχουν απογοητεύσει μέχρι σήμερα.

Μπορεί οι Τόνι Κρόος, Χοσέλου και Νάτσο να αποχώρησαν από τον σύλλογο, ωστόσο ο Φλορεντίνο Πέρες είχε ήδη προνοήσει να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές με προοπτική μάλιστα εξέλιξης σε ορισμένες περιπτώσεις. Στον άξονα βρίσκονται οι Τσουαμενί και Καμαβινγκά, οι οποίοι έχουν ήδη προλάβει να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στο χορτάρι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, 24 και 21 ετών αντίστοιχα.

Στην άμυνα, το μοναδικό πρόβλημα που είχε προκύψει επί της ουσίας τη προηγούμενη χρονιά ήταν οι τραυματισμοί των Μιλιτάο και Αλάμπα. Αμφότεροι είναι αξιόπιστοι στη θέση τους και από την στιγμή που δεν τίθεται πλέον θέμα ιατρικό, εύλογα ο σύλλογος έκρινε πως δεν υπάρχει ανάγκη απόκτησης νέου αμυντικού, πόσο μάλλον όταν η εξαιρετική περίπτωση του εξελίξιμου Λένι Γιόρο δεν υφίσταται πλέον.

Αναμφίβολα, η Ρεάλ φαίνεται όχι μόνο να έχει καλύψει τα ελάχιστα κενά της περσυνής σεζόν, αλλά φαίνεται επίσης να βρίσκεται σε καλύτερη αφετηρία από ότι το 2023, χρονιά που έληξε με πρωτάθλημα και Champions League. Το αν θα δικαιωθούν οι τεράστιες προσδοκίες θα φανεί -όπως πάντα- στο γήπεδο με την αρχή της προσπάθειας για το repeat να ξεκινά στις 18 Αυγούστου με την πρεμιέρα της La Liga.

To Top