Αθλητικά

Πέπε: Το τέλος σε μία μεγαλοπρεπή καριέρα ανακοίνωσε ο Πορτογάλος, αποσύρεται στα 41 του έτη

Πέπε: Το τέλος σε μία μεγαλοπρεπή καριέρα ανακοίνωσε ο Πορτογάλος, αποσύρεται στα 41 του έτη

Ο Πέπε πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του, με τον άλλοτε αμυντικό των Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο να αποσύρεται σε ηλικία 41 ετών.

Ο Πέπε ανακοίνωσε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με τον πολύπειρο αμυντικό να ολοκληρώνει αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του στα 41 του έτη.

Ο Πορτογάλος στόπερ ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2002 στη Μαρίτιμο. Δύο χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στη Πόρτο. Με τους “Δράκους” εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και ο ίδιος προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ρεάλ, η οποία προσέφερε για εκείνον 30 εκατομμύρια προκειμένου να τον κάνει κάτοικο Μαδρίτης, με τον Πεπε να αγωνίζεται για τους “μερένχες” για μία δεκαετία.

Ακολούθησε η θητεία σε Μπεσίκτας και η επιστροφή του στη Πόρτο, ενώ με την Εθνική Πορτογαλίας πραγματοποίησε το τελευταίο ματς της καριέρας του, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Γαλλία στον προημιτελικό του Euro 2024, με τον ίδιο μάλιστα να αποτελεί τον γηραιότερο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην αξιέπαινη και πολυετή καριέρα του ο Πέπε κατέκτησε συνολικά 34 τρόπαια μετρώντας 42 γκολ και 36 ασίστ σε επίπεδο συλλόγων, ενώ επίσης αγωνίστηκε σε 141 ματς με την εθνική Πορτογαλίας.

Οι κορυφαίοι τίτλοι της καριέρας του είναι δίχως αμφιβολία τα 3 Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά η κατάκτηση του Euro 2016.

To Top