Αθλητικά

ΑΕΚ: Τα χρήματα για Φοφανά, το στόρι με Μαρσιάλ και οι λιγοστές εναλλακτικές για τη μεταγραφή του φορ

ΑΕΚ: Τα χρήματα για Φοφανά, το στόρι με Μαρσιάλ και οι λιγοστές εναλλακτικές για τη μεταγραφή του φορ

Στο αποκορύφωμά της βρίσκονται η προσπάθεια της ΑΕΚ για να αποκτήσει καλό επιθετικό και η αγωνία του κόσμου που φοβάται μην ξεμείνει η ομάδα από επιλογές.

Η στασιμότητα που παρατηρήθηκε την Πέμπτη (05/09) στην υπόθεση του Νταβίντ Φοφανά είναι λογικό να έχει θορυβήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ΑΕΚ, παρατηρώντας με αγωνία αυτή την προσπάθεια σχεδόν τριών μηνών για να βρεθεί ένας επιθετικός της προκοπής.

Προφανώς και ο Φοφανά είναι κάτι παραπάνω από το να χαρακτηριστεί “της προκοπής”, γι’ αυτό και η διαπραγμάτευση με την Τσέλσι δεν είναι εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, η ομάδα του Λονδίνου έχει αξιώσει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές που αρχικά υπήρχαν ως βάση για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ θέλει επίσης να διατηρήσει σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Επιπροσθέτως, η Τσέλσι δεν είναι ομάδα που δέχεται διακανονισμούς, δεδομένα προτιμά το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων, αν όχι όλο, να της καταβληθεί αμέσως. Όλες αυτές οι παράμετροι συνηγορούν στο ότι η υπόθεση έχει δυσκολίες, ωστόσο δεν έχει χαλάσει. Παραμένει ανοιχτή και εξαρτάται από το αν η ΑΕΚ θα κάνει το all in, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά της, ακολουθώντας τα αυξανόμενα θέλω των Λονδρέζων.

Ο Μαρσιάλ και οι άλλοι

Ανοιχτή παραμένει και η υπόθεση του Γάλλου επιθετικού. Αρχικώς, ο Μαρσιάλ ήταν θετικός στο ενδεχόμενο ένταξής του στην ΑΕΚ καθώς είχαν ικανοποιηθεί απόλυτα όλες οι απαιτήσεις του. Όσα είχε ζητήσει η πλευρά του γραπτώς, είχαν γίνει αποδεκτά από αυτήν της Ένωσης. Ένα τεράστιο συμβόλαιο κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ σε πάγιες αποδοχές και ακόμα παραπάνω με επιπλέον μπόνους. Ωστόσο όταν πήρε στα χέρια του τη θετική απόκριση της ΑΕΚ σε όσα ζήτησε, εμφάνισε άλλου τύπου δικαιολογίες και ζήτησε περισσότερο χρόνο.

Θεωρητικά, είναι και αυτή μια ανοιχτή υπόθεση ακόμα, αλλά όχι με τις ίδιες πιθανότητες επίτευξης λόγω της μη προβλέψιμης συμπεριφοράς του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, υπήρξε εκ νέου επαφή με τον ατζέντη του διεθνούς στράικερ, ωστόσο δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αν το status αυτής της υπόθεσης έχει αλλάξει.

Από εκεί και πέρα, δουλεμένες και προχωρημένες υποθέσεις δεν υπάρχουν άλλες. Η περίπτωση του Ορμπάν που παίζει στη Λανς έχει όντως προταθεί στην Ένωση, όμως είναι μια εξίσου δύσκολη περίπτωση που και πάλι απαιτεί ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει αγορά. Η ΑΕΚ κοιτάζει και την παρέα των ελεύθερων, υπάρχουν εκεί 2-3 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, ενώ έχει χρόνο έως την ερχόμενη Τετάρτη για να αποκτήσει επιτέλους έναν επιθετικό.

To Top