Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Upstream, η εθελοντική ομάδα Updreamers πραγματοποίησε την πρώτη της δράση στη Νότια Αφρική, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Kids Haven, ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη σε 145 παιδιά που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του. Επιπλέον, περισσότερο από 30 παιδιά πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, τα οποία μεταφέρονται καθημερινά με λεωφορείο για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο οργανισμός.

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, δέκα Updreamers, επισκέφθηκαν το τοπικό παιδικό σταθμό που συνεργάζεται με την οργάνωση, το νηπιαγωγείο Kids Haven, το οποίο εντάσσεται στον πρώτο πυλώνα φροντίδας της Kids Haven. Μετά από ολοκληρωμένη εκπαίδευση, χωρίστηκαν σε ομάδες για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του καθημερινού προγράμματος των παιδιών. 

Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Kids Haven, της πρώτης από πολλές πρωτοβουλίες που σχεδιάστηκαν για να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη των παιδιών. Η δέσμευση της Upstream να οικοδομήσει μια διαρκή σχέση με την Kids Haven καθοδηγείται από το κοινό όραμα για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου κάθε παιδί μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.

Η πρώτη ομάδα των εθελοντών εγκαταστάθηκε στη βιβλιοθήκη, όπου καλωσόρισε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και διαβάζοντάς τους παραμύθια, κλασικές αλλά και σύγχρονες ιστορίες, καλλιέργησε τη φαντασία τους και την αγάπη τους για το διάβασμα. 

Η δεύτερη ομάδα οργάνωσε και συμμετείχε σε δραστηριότητες face painting, δημιουργώντας πολύχρωμα σχέδια στα πρόσωπα των παιδιών και φέρνοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό. Η τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με την προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος των παιδιών, το οποίο αποτελούνταν από υγιεινά και θρεπτικά συστατικά, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά θα έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν τη μέρα τους με δραστηριότητες και παιχνίδια.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρώτη εθελοντική δράση των εργαζομένων μας στην Αφρική στέφθηκε με επιτυχία. Μέσω της εθελοντικής ομάδας μας καταφέραμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καθημερινότητα των παιδιών που φροντίζει το Kids Haven και να τους προσφέρουμε στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με στόχο την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, αφήνοντας το δικό μας αποτύπωμα στις ζωές των παιδιών και των νέων στην κοινότητα, δημιουργώντας μακροχρόνιες σχέσεις και ενδυναμώνοντας τον κοινωνικό ιστό,” δήλωσε η Ντένη Πλέσσα, Head of HR της Upstream.

“Η παρουσία των εθελοντών έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά, καθώς έδειξαν έμπρακτα την προσφορά, την αγάπη και την υποστήριξή τους στους ωφελούμενους μας. Οι εθελοντές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες και δημιούργησαν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά. Απολαύσαμε πραγματικά την παρέα με την υπέροχη ομάδα, και η υποστήριξή τους εξασφάλισε ότι το Kids Haven μπορεί να συνεχίσει να προστατεύει και να φροντίζει τα παιδιά που ζουν μαζί μας, καθώς και τα παιδιά και τις οικογένειες με τις οποίες συνεργαζόμαστε στην κοινότητα. Η συμβολή τους έκανε μια απίστευτη διαφορά, όχι μόνο σήμερα αλλά και για το επόμενο έτος, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τα προγράμματά μας,” ανέφερε η Khethiwe Zwane-Manynda, εκπρόσωπος του Kids Haven.

Το εθελοντικό πρόγραμμα της Upstream ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, έχοντας ως βασικό στόχο την προώθηση κοινωφελών στόχων και την ενίσχυση της κοινωνικής βιωσιμότητας και περιλαμβάνει συνεργασίες με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Την υλοποίηση του έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας από όλες τις χώρες δραστηριοποίησής της, μέσω της ομάδας Updreamers.

Το Kids Haven, έχει ως βασική αποστολή τη φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, ειδικά εκείνων που δεν έχουν γονική μέριμνα, παρέχοντας στέγη, προστασία, εκπαίδευση, κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη. Διαθέτει Κέντρο Εφήβων και Κέντρο Νεολαίας, όπου οι ωφελούμενοι μπορούν να εκπαιδευτούν, να αναπτυχθούν και να απολαύσουν ένα θετικό περιβάλλον συμπερίληψης, καλύπτοντας μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες, όπως την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού για τους εφήβους.