Αθλητικά

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ο Κορέα δεν βγήκε ποτέ απ’ το “μπλοκάκι” των πρασίνων κι ο Γενάρης πλησιάζει

ΑΕΚ, μεταγραφές: Η Ένωση έχει ασχοληθεί κι έχει ρωτήσει για τον Χοακίν Κορέα

Η απόφαση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση επιθετικού “πρώτης γραμμής” στο χειμερινό μεταγραφικό “παράθυρο” για να αποτελέσει το alter ego του Ιωαννίδη, ο Κορέα που είναι ακόμη στο “μικροσκόπιο” και οι υπόλοιπες περιπτώσεις που τσεκάρουν οι “πράσινοι”.

Εχει και “γκίνια” ο Παναθηναϊκός με τους τραυματισμούς των επιθετικών του την τελευταία διετία. Τον περασμένο Γενάρη, όταν ξεκίνησε η αποκαρδιωτική (πλην των προκρίσεων θρίλερ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο) θητεία του Τερίμ στον “πράσινο” πάγκο, άλλαξε το πρόγραμμα κι ο τρόπος προπόνησης της ομάδας και άρχισαν οι θλάσεις να (19 μυϊκοί τραυματισμοί σε 33 μέρες), ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παίξει στο πρώτο ματς Κυπέλλου Betsson με τον Ατρόμητο με τον Τζούριτσιτς στο “9”.

Σε μία παρόμοια συνθήκη βρίσκεται και σ’ αυτό το… φεγγάρι. Ο Φώτης Ιωαννίδης αναρρώνει μετά τη θλάση στον προσαγωγό και η λογική υπαγορεύει πως δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν απ’ το ματς της 3ης Φεβρουαρίου με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Ο Αντράζ Σπόραρ έμεινε εκτός απ’ το ματς της Κρήτης, δεν θα παίξει ούτε αύριο (24/10) με την Τσέλσι λόγω ίωσης και γενικά μοιάζει εδώ και καιρό ψυχολογικά “άδειος” από κίνητρα απ την στιγμή που δεν έφυγε το καλοκαίρι, ενώ ο Άλεξ Γερεμέγεφ είναι ξεκάθαρο πια πως μπορεί να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ μόνο μέσα στην περιοχή, με ελάχιστο βαθμό επιρροής στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού.

Κι αν ενόψει Τσέλσι η προσωρινή “λύση” θα δοθεί πιθανότατα με τη χρησιμοποίηση κάποιου απ’ τους μεσοεπιθετικούς σε ρόλο “ψευτοεννιαριού” (Πελίστρι ή Τετέ, με φαβορί τον Ουρουγουανό), είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ενίσχυση στη θέση του φορ τον προσεχή Γενάρη.

Διότι η σεζόν είναι μεγάλη και είναι ξεκάθαρο πως οι “πράσινοι” επιβάλλεται να έχουν και μία πολύ πιο αξιόπιστη, έτερη επιλογή στη γραμμή πυρός πίσω απ’ τον Ιωαννίδη, απ’ την στιγμή μάλιστα που η πλευρά του Σπόραρ θα αναζητήσει και στο προσεχές μεταγραφικό “παράθυρο” να βρει μια ομάδα στην οποία θα έχει περισσότερο χώρο και χρόνο συμμετοχής.

Πήγε να το κάνει και το καλοκαίρι

Και το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει μία τέτοια κίνηση με επιθετικό “πρώτης γραμμής”, ωστόσο, δεν μπόρεσε να την πάει μέχρι τέλους, διότι τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και παράλληλα δεν προχώρησε το θέμα της πώλησης του Σλοβένου φορ.

Αμέσως μετά την πρόκριση επί της Λανς, οι “πράσινοι” είχαν φέρει σε πολύ καλό επίπεδο τις συζητήσεις με την πλευρά του Αργεντινού επιθετικού της Ίντερ, Χοακίν Κορέα, ο οποίος αν και στην αρχή δεν “ψηνόταν” με την προοπτική της Ελλάδας, όταν έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας των “νερατζούρι” για τα ματς της League Phase έγινε πολύ πιο δεκτικός, ακόμη και για μονοετή δανεισμό.

Όμως έως το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου που έληγε το deadline για την κατάθεση της ευρώ-λίστας προς την UEFA, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ένα πλήρες πακέτο συμφωνίας για την πώληση του Σπόραρ, είτε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, είτε σε ένα άλλο κλαμπ που είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του κι έτσι το θέμα “πάγωσε”.

Αρκετές φορές στο παρελθόν

Ως εκ τούτου, η κίνηση για την απόκτηση φορ μετατέθηκε χρονικά για τον Ιανουάριο, όπου είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν εξελίξεις. Και με τον Σλοβένο φορ και με την κίνηση που θεωρείται αναγκαίο πλέον να γίνει απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στο “9”. Με το όνομα του Κορέα να μην έχει βγει απ’ το… μπλοκάκι των “πράσινων”.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που στο “τριφύλλι” θα ασχοληθούν με υπόθεση που είχαν ξανακοιτάξει. Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αποκτήθηκαν εντέλει παίκτες που δεν κατέστη δυνατόν να αποκτηθούν σε πρώτο χρόνο, καθότι οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ήταν πολύ πιο γόνιμες.

Διαθέσιμος στην αγορά ο Κορέα

Ο δε Κορέα, αν κι έμεινε στην Ίντερ δεν άλλαξε το status του στην ομάδα, καθώς μετράει ως τώρα μόλις 3 συμμετοχές και συνολικά 38 αγωνιστικά λεπτά ως αλλαγή στα ματς των περσινών πρωταθλητών Ιταλίας στη Serie A. Δεν είναι στις πρώτες ή στις δεύτερες επιλογές του Σιμόνε Ιντσάγκι και οι εκπρόσωποί του έχουν ήδη βγάλει ξανά το όνομά του στην αγορά ως μία διαθέσιμη επιλογή για το “παράθυρο” του Γενάρη κι έχουν κρατήσει ανοικτή γραμμή με το “τριφύλλι”.

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το ενδιαφέρον του για τον 30χρονο άσο, αλλά και να έχει ήδη ξεχωρίσει κι άλλες 1-2 “δυνατές” περιπτώσεις επιθετικών. Διότι αυτή την στιγμή υπάρχει δεδομένα μεγάλο “κενό” κι απόσταση στις επιλογές πίσω απ’ τον Φώτη Ιωαννίδη (που δεν μπορεί να βγάλει με μία… ανάσα 50 ματς στη σεζόν), το οποίο έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό να καλυφθεί στο “παράθυρο” που πλησιάζει…

To Top