Στις τεχνολογικές τάσεις στο χώρο των γλωσσικών υπηρεσιών εστιάζει το Language_Tech Patras, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τη Rhyme&Reason Language Services και την ΑΜΚΕ RIMA.

Με στόχο τη διασύνδεση επαγγελματιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, χρηματοδοτικών και κλαδικών φορέων, το ετήσιο φόρουμ συνάντησης και δικτύωσης μεταφραστών, υποτιτλιστών, γλωσσολόγων, εκδοτών και επιστημόνων της πληροφορικής συζητά τις νέες τάσεις υπό την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογικών εξελίξεων και συμβάλλει στη δια βίου μάθηση των συμμετεχόντων.

Στις 15/11/24 θα διοργανωθεί εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο με τίτλο «Γλώσσα και Καινοτομία». Θα μιλήσουν ο Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του Ε.Κ. «Αθηνά», η Μαρία Μαλαγκονιάρη, Σύμβουλος Καινοτομίας του ΕΚΤ, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΣΔΕΛ, των κλάδων της μετάφρασης και της πληροφορικής. 

Το Σαββατοκύριακο 16-17/11/2024 θα πραγματοποιηθούν:

Παρουσίαση workshop με τίτλο ‘Enhancing Innovation & Connectivity: Leveraging EDIHs, EEN, EIT Health, and Funding Opportunities for Sustainable Growth’, όπου θα παρουσιαστούν ερευνητικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τις παρευρισκόμενες επιχειρήσεις από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου. Το ΕΚΤ στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για γνωριμία, συζήτηση και διασύνδεση μεταξύ επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιήσει.

Σεμινάριο πάνω στις σύγχρονες μεταφραστικές τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετιζόμενα ζητήματα ηθικής και προσβασιμότητας. Θα μιλήσουν στελέχη της μεταφραστικής αγοράς, του χώρου της πληροφορικής και επιστήμονες με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες για την οικονομική ενίσχυση μεταφράσεων από τους εθνικούς φορείς βιβλίου και από διακρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ θα συζητηθεί ο ρόλος της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας στη στροφή προς το πράσινο επιχειρείν, σύμφωνα με τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Το Language_Tech Patras διοργανώνεται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το: https://www.reason.gr/el/language-tech-patras-2024/. 

Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και θα υπάρχει συνεδρία δικτύωσης με φορείς της αγοράς.