Στη Δικαιοσύνη ώστε για να βρει την ησυχία της από την καμπάνα της εκκλησίας της γειτονιάς της στράφηκε μία γυναίκα από τη Μήλο η οποία τελικά δικαιώθηκε.

Η καμπάνα της συγκεκριμένης εκκλησίας είναι συνδεδεμένη με το ρολόι και χτυπά κάθε μισή ώρα (στο ακριβώς και στο και μισή της ώρας), εκτός των περιπτώσεων που χτυπά για θρησκευτικούς λόγους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο της Σύρου, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου ανήκει η Μήλος και η κάτοικος του νησιού κέρδισε τη δίκη.

Το πρωί της Τετάρτης 23/10 μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της γυναίκας, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταδίκη της εκκλησίας που πλέον είναι υποχρεωμένη να αποσυνδέσει την καμπάνα από το ρολόι και να μην χτυπά σε ώρες κοινής ησυχίας, για κανέναν λόγο. Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, όπως το Πάσχα ή το Δεκαπενταύγουστο, δύο από τις 20 περιπτώσεις που μπορεί να «σπάει» και ο κανόνας του χτύπου σε ώρες κοινής ησυχίας.

Σε περίπτωση δε, που ο συγκεκριμένος ναός παραβιάσει τον κανόνα, θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Αντίδραση υπήρξε μόνο από μία γειτόνισσα της ενάγουσας, η οποία είπε πως «εμείς έτσι έχουμε μεγαλώσει», όταν όμως ρωτήθηκε από την έδρα «τι θα πάθει αν δεν χτυπά η καμπάνα για να “δείχνει” την ώρα, δεν είχε κάτι να απαντήσει» και αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον νομικό, που κερδήθηκε η υπόθεση.