Πολιτική

Αχτσιόγλου για αυξημένη αποζημίωση: Ανεπαρκές επίδομα μετά το καψόνι

Αχτσιόγλου για αυξημένη αποζημίωση: Ανεπαρκές επίδομα μετά το καψόνι

«Ανεπαρκές επίδομα» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «καψόνι» στους επιχειρηματίες τριών περιοχών.

Αναφερόταν στις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο.

«Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται» σχολιάζει.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου:

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψόνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων και μια μέρα μετά ο ίδιος το ακύρωσε, αφού τους έβαλε να χρεωθούν από αυτά που δεν έχουν για να ετοιμάσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του πιο παρατεταμένου lockdown στην Ευρώπη, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο».

Comments
To Top