Πολιτική

Αχτσιόγλου: Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα

5929796

Αχτσιόγλου: Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα

Η Έφη Αχτσιόγλου μέσω ανάρτησης στα social media τοποθετήθηκε για τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας που αφορούν το νομοσχέδιο σχετικά με την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες.

«Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Παράλληλα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να είναι η δουλειά μέχρι τελικής εξαντλήσεως αλλά η βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της:

«Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα.

Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ανοίγει αυτή τη συζήτηση και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στη νομοθέτησή της, διαστρεβλώνοντας μάλιστα πλήρως την πραγματικότητα επικαλούμενος ότι είναι επιθυμία των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι για τη ΝΔ το να μπορεί κάποιος να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να κάνει περισσότερες από μια δουλειές αποτελεί παρωχημένη αντίληψη.

Μετράμε ήδη μια τετραετία διαρκούς οπισθοδρόμησης για τα εργασιακά δικαιώματα. Από τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών ως την απενεργοποίηση του Σ.ΕΠ.Ε., το πλαίσιο για την προστασία των ωραρίων αποδυναμώνεται μεθοδικά. Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα είναι ένα ακόμα δώρο στην παραβατικότητα, μια νέα οδός παράκαμψης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να είναι η δουλειά μέχρι τελικής εξαντλήσεως αλλά η βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας».

Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα.Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να…

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Friday, August 4, 2023

To Top