Ελλάδα

ΑΕΚ – Ντιναμό: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα υπό τον φόβο επιθέσεων στους Κροάτες – Επί ποδός η ΠΑΕ για να…

ΑΕΚ – Ντιναμό: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα υπό τον φόβο επιθέσεων στους Κροάτες – Επί ποδός η ΠΑΕ για να μην υπάρξουν επεισόδια

Βαριά είναι η σκιά που πέφτει πάνω στον επαναληπτικό αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Κατσούρης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εφόδου των Κροατών χούλιγκαν.

Το πρωτόκολλο της UEFA προβλέπει ότι η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έπρεπε να φτάσει στην Ελλάδα την Παρασκευή, να πραγματοποιήσει μια προπόνηση στην Opap Arena και στη συνέχεια ο προπονητής και ένας παίκτης να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Υπό τον φόβο όμως των επεισοδίων, η κροάτικη ομάδα θα πραγματοποιήσει τόσο την προπόνηση όσο και τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ, ενώ άγνωστη παραμένει και η ώρα της άφιξής της στην Ελλάδα.

Επι ποδός η ΠΑΕ για την αποφυγή επεισοδίων

Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί όσους πάνε στο γήπεδο το Σάββατο για τον αγώνα, για τα δρακόντεια μέτρα. Από την ώρα που θα ανοίξουν οι πύλες τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα κανείς δεν θα μπορεί να βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου χωρίς εισιτήριο.

Οι έλεγχοι και προέλεγχοι σε όσους έχουν εισιτήριο θα είναι αυστηροί. Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν πρόκειται να περάσει κανένα σακίδιο ή σακούλα ούτε καν από τους προελέγχους. Ταυτόχρονα μεταξύ των «απαγορευμένων αντικειμένων» είναι και συσκευές laser, καπνογόνα, βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Στο γήπεδο δεν θα επιτραπεί κανένα πανό με μη ποδοσφαιρικό περιεχόμενο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Φίλοι της ΑΕΚ,

το Σάββατο (19/8) η ομάδα μας δίνει μία μεγάλη αγωνιστική μάχη με στόχο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στο Ζάγκρεμπ και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Μία πρόκριση που θα είναι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη του Μιχάλη, που σίγουρα θα πανηγυρίζει μαζί μας από ψηλά.

Οφείλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε την ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις και να την προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο.

Τα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι και όλα όσα πρέπει να γίνουν το Σάββατο είναι πολύ συγκεκριμένα, αδιαπραγμάτευτα και έχουν τεθεί υπόψη και των αστυνομικών αρχών απευθείας από την UEFA, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τις σχετικές εξαγγελίες της Τετάρτης (16/8). Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να συζητάμε για τίποτε άλλο πέρα από την ανάγκη να ανταποκριθούμε σε ό,τι χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ όπου όλα κύλησαν ομαλά και η πίεση από πλευράς UEFA προς την αντίπαλό μας ήταν ανάλογη, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για λάθη.

Οι θύρες της OPAP Arena θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του ματς, στις 18.45. Από εκείνη την στιγμή και μετά, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν θα μπορεί να βρίσκεται κανείς χωρίς εισιτήριο.

Ο περιβάλλων χώρος θα κλείσει τρεις ώρες πριν την έναρξη και θα διεξάγονται αυστηροί προέλεγχοι με την ευθύνη της αστυνομίας. Το ίδιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στις εισόδους στο γήπεδο.

Δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν που θα φέρει μαζί του σακίδιο ή σακούλα να περάσει τους προελέγχους και κατ’ επέκταση να εισέλθει στην OPAP Arena.

Συσκευές laser, καπνογόνα, βεγγαλικά, φωτοβολίδες και γενικώς επικίνδυνα και εύφλεκτα αντικείμενα απαγορεύονται αυστηρά. Η ομάδα μας θα τιμωρηθεί αυστηρά για οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης τους μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχει περιθώριο να ανάψει ούτε ένας πυρσός!

Οποιοδήποτε πανό με απαγορευμένο περιεχόμενο (υβριστικό, πολιτικό κλπ.) και γενικά μη ποδοσφαιρικό δεν μπορεί να αναρτηθεί και δεδομένα θα επιφέρει την τιμωρία της ΑΕΚ, αλλά θα δημιουργήσει και πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Όλα τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο πρέπει να έχουν εισιτήριο. Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Επίσης είναι σαφές πως λόγω των αυστηρών προελέγχων οι φίλοι της ΑΕΚ που έχουν εισιτήρια για το ματς πρέπει να έρθουν νωρίς στο γήπεδο τόσο για να αποφύγουν κάθε είδους ταλαιπωρία όσο και για να αποφευχθεί συνωστισμός και προβλήματα στις εισόδους πριν την έναρξη του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο οι θύρες του γηπέδου μας θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή ροή των εισερχομένων θεατών. Η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης διευκολύνουν την έγκαιρη προσέλευση.

Επιπλέον παρακαλούνται όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ που θα βρεθούν στην OPAP Arena το Σάββατο το βράδυ να έχουν μαζί τους αποδεικτικό της ταυτότητάς τους ώστε να το επιδείξουν στην Αστυνομία εφόσον τους ζητηθεί κατά τους προελέγχους.

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τα βασικά και αυτονόητα που πρέπει να τηρήσουμε για την ασφάλεια όλων μας και για την προστασία της ομάδας μας. Μέχρι το Σάββατο η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προβεί και σε νεότερες σχετικές ενημερώσεις.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας. Είμαστε βέβαιοι πως πάνω από όλα και από όλους θα βάλετε το καλό της ΑΕΚ και θα σπρώξετε την ομάδα μόνο με τη φωνή και το πάθος σας σε μία σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία».

To Top