Αθλητικά

ΑΕΚ που έτρεχε, κυριαρχούσε και έκανε όσα εκείνη ήθελε στο γήπεδο

ΑΕΚ που έτρεχε, κυριαρχούσε και έκανε όσα εκείνη ήθελε στο γήπεδο

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιστροφή της ΑΕΚ σε εργοστασιακές ρυθμίσεις 2022-23 και την ανάγκη να μείνει προσηλωμένη σε αυτές,

Ήταν ένα ποδοσφαιρικό ματς που η ΑΕΚ είχε μεγάλη ανάγκη. Περισσότερο από κάθε τι άλλο για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρό της και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της ώστε να πιστέψει ξανά σε αυτό.

Το πέτυχε μέσα από μία πολύ δύσκολη συνθήκη, χωρίς κόσμο στο γήπεδο και μετά από ένα ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ήταν το πλέον απαιτητικό για να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει μπροστά. Όταν βλέπεις το πόσο δύσκολα ο ΠΑΟΚ νίκησε και το πολύ κακό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, αντιλαμβάνεσαι ότι οι πρεμιέρες δεν είναι εύκολες. Άρα το επίτευγμα είναι σημαντικό.

Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή, αλλά δεν είναι κάποιο βουνό

Το πρόγραμμα ευνοεί την ΑΕΚ για ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Πήρε το χθεσινό ματς, υποδέχεται την Λαμία την ερχόμενη αγωνιστική, ακολούθως θα πρέπει να πάει για το διπλό στην έδρα του Λεβαδειακού.

Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή αλλά δεν είναι κάποιο βουνό. Κι έχοντας τρεις νίκες στο δισάκι της, θα αφήσει πίσω όλα όσα την ταλαιπωρούν και θα συνεχίσει τη δουλειά. Η φαρέτρα θα είναι ακόμα πιο έτοιμη και γεμάτη όταν οι νέοι ποδοσφαιριστές εγκλιματιστούν ακόμα καλύτερα. Δεν πρόκειται επίσης για τυχαίους παίκτες.

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ είδαμε και πάλι την ομάδα που θαυμάσαμε για μεγάλα διαστήματα των προηγούμενων ετών. Ακούγεται πολύ κλισέ αλλά είναι η πραγματικότητα, στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ένα σύνολο μέσα στον αγωνιστικό χώρο που έπαιζε ποδόσφαιρο και ένα άλλο που παρακολουθούσε τον αντίπαλο να κάνει αυτό που επιθυμούσε, όπως εκείνος το αποφάσιζε. Η ομάδα της Κρήτης είχε ρόλο παρατηρητή.

Υπήρχε και πάλι το διάστημα, κάπου ανάμεσα στο 55′ με 70′ πού δημιουργήθηκε μία μικρή ανασφάλεια για το αν θα μπορούσε ακόμα και ένα τέτοιο παιχνίδι να γυρίσει, σκηνικό που είδαμε πέρυσι πολλές φορές. Μπήκε όμως ο Πέτρος Μάνταλος να το γλυκάνει τόσο πολύ και να οδηγήσει την ΑΕΚ στο τρίτο τέρμα με το οποίο πλέον δεν υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης του νικητή.

Τα καλά αποτελέσματα γιατρεύουν την ΑΕΚ

Στη φάση που βρίσκεται, με όσα έχει περάσει τόσο γρήγορα μέσα στη σεζόν, με το σοκ του αποκλεισμού από μια ομάδα της Αρμενίας μεγάλο, τα καλά αποτελέσματα γιατρεύουν την ΑΕΚ. Φέρνουν ηρεμία, βοηθούν τον προπονητή να δουλέψει χωρίς επιπλέον σκέψεις, διατηρούν την ομάδα σε ένα δρόμο που έχει πολύ καλά βαδίσει τα προηγούμενα δύο χρόνια, ασχέτως με το αν τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντοτε όπως τα ήθελε.

Ήταν όμως ένας σύνολο που για δύο συνεχόμενα έτη διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα, κάτι που συνέβη μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Ένα ξεχωριστό μπράβο ανήκει στον Σταύρο Πήλιο. Με τόσο ντόρο να έχει γίνει γύρω από το όνομά του, δίχως εκείνος ούτε ένα ευθύνεται μα ούτε και να το επιθυμεί, ο ποδοσφαιριστής αυτός συνεχίζει το δρόμο του έχοντας κλειστά τα αυτιά του και κοιτάζοντας το πώς θα γίνει τόσο καλός όσο πρέπει για να τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Κι ας τον έχει ενδεχομένως αδικήσει κάποιες φορές.

Το να είσαι πνευματικά ισχυρός και έτοιμος όταν η ευκαιρία σου παρουσιαστεί, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι έχεις την πάστα που απαιτείται για να πας ψηλά. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να διαγράψει σημαντική πορεία με τη φανέλα της ΑΕΚ αρκεί να μείνει τόσο ταπεινός και δουλευταράς μέχρι να καταξιωθεί.

Δείτε την Game Night:

To Top