Κόσμος

Αφγανιστάν: Αμερικανικά πυρά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Αμερικανικά πυρά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αμερικανοί στρατιώτες που φυλάσσουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έριξαν πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα πλήθη, όμως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν πυροβόλησαν απευθείας εναντίον Αφγανών ή οποιουδήποτε άλλου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ ανήλθε σε περίπου 4.500 σήμερα και αναμένονται μερικές εκατοντάδες ακόμη τις επόμενες 24 ώρες.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν ανέφερε πως διοικητές των Ταλιμπάν και στρατιώτες επίσης πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να διαλύσουν τα πλήθη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το περιστατικό αυτό έγινε σήμερα. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τραυματίσουμε κανέναν», δήλωσε ο ίδιος, ωστόσο, στο Reuters.

Το χάος συνεχίζεται έξω από το αεροδρόμιο, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, κατηγορώντας τις δυτικές δυνάμεις για ένα «χαοτικό σχέδιο απομάκρυνσης» πολιτών από το Αφγανιστάν.

Comments
To Top