Κόσμος

Αφγανιστάν: Λίγες εκατοντάδες οι Βρετανοί υπήκοοι που παραμένουν στη χώρα

Αφγανιστάν: Λίγες εκατοντάδες οι Βρετανοί υπήκοοι που παραμένουν στη χώρα

Για τους βρετανούς που παραμένουν στο Αφγανιστάν μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ διευκρινίζοντας πως είναι λίγες εκατοντάδες.

«Γνωρίζω ότι ο αριθμός των βρετανών υπηκόων, η συγκεκριμένη ευθύνη του Φόρεϊν Όφις, είναι σήμερα μειωμένος σε πολύ χαμηλό επίπεδο…λίγες εκατοντάδες δεδομένου ότι έχουμε απομακρύνει συνολικά 5.000», είπε ο Ράαμπ στο Sky News.

Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας εκτίμησε ότι στο Αφγανιστάν παραμένουν περίπου 100 με 150 βρετανοί υπήκοοι, κάποιοι εκ των οποίων εκουσίως.

Ο Ράαμπ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ακόμη ότι η Βρετανία δεν είχε ασκήσει πιέσεις για να παραμείνει ανοιχτή η πύλη Άμπι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πριν από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε ένας καμικάζι στην περιοχή.

Χθεσινό δημοσίευμα του Politico έγραφε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτή την πύλη περισσότερο από ό,τι ήθελαν για να επιτρέψουν στη Βρετανία να συνεχίσει να απομακρύνει προσωπικό της.

«Απομακρύναμε το πολιτικό προσωπικό μας μέσω του κέντρου διεκπεραίωσης εγγράφων δίπλα στην πύλη Άμπι, αλλά είναι εντελώς αναληθής ο ισχυρισμός ότι δεν φροντίζαμε για την ασφάλεια του πολιτικού μας προσωπικού μέσα στο αεροδρόμιο και ότι πιέζαμε να παραμείνει η πύλη ανοιχτή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Comments
To Top