Κόσμος

Αφγανιστάν: Το Λονδίνο έτοιμο να απομακρύνει σκύλους και γάτες από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Το Λονδίνο έτοιμο να απομακρύνει σκύλους και γάτες από την Καμπούλ

Η απομάκρυνση των ζώων από το Αφγανιστάν φέρεται να απασχολεί τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, αποδεικνύοντας την υπέρμετρη αγάπη των κατοίκων του για τα ζώα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε σήμερα πως επιτρέπει την αεροπορική απομάκρυνση από την Καμπούλ σκύλων και γάτων που είχε μαζέψει σ’ ένα καταφύγιο ένας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος ναύλωσε ένα αεροπλάνο για να απομακρύνει τους Αφγανούς του προσωπικού του και τα ζώα του.

«Αν φτάσει με τα ζώα του, θα βρούμε μια θέση για το αεροπλάνο του», έγραψε στο Twitter ο Γουάλας για τον Πολ Φάρδινγκ, έναν πρώην στρατιώτη, ο οποίος άνοιξε ένα καταφύγιο για σκύλους και γάτες στην Καμπούλ και θέλει τώρα να βγάλει από το Αφγανιστάν περίπου 140 σκύλους και 60 γάτες, καθώς και τους Αφγανούς υπαλλήλους του και τους οικείους τους.

Χθες, ο υπουργός είχε εντούτοις δηλώσει πως δεν πρόκειται «να δοθεί προτεραιότητα στα ζώα σε βάρος των απελπισμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που χτυπούν την πόρτα».

Ο υπουργός «οφείλει να παραιτηθεί», είχε δηλώσει τότε εξοργισμένος ένας υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων, ο Ντόμινικ Ντάιερ.

Ωστόσο, σήμερα αυτός ο τελευταίος εξέφρασε τη χαρά του με μήνυμά του στο Twitter για τη χαλάρωση της στάσης του υπουργού, λέγοντας πως αυτή οφείλεται στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση χορήγησε βίζες σε όλο το προσωπικό του καταφυγίου Nowzad και στις οικογένειές τους, δηλαδή σε 68 ανθρώπους, είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Πολ Φάρδινγκ μέσω του Twitter.

Comments
To Top