Ελλάδα

Αυστηρά μέτρα στο ΠΑΓΝΗ: Kαραντίνα και λουκέτα, τι ισχύει για τους συνοδούς ασθενών

Αυστηρά μέτρα στο ΠΑΓΝΗ: Kαραντίνα και λουκέτα, τι ισχύει για τους συνοδούς ασθενών

Καθημερινούς ελέγχους του προσωπικού με rapid test σε κάθε βάρδια προβλέπει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ, μετά τη διασπορά του κορoνοϊού στις τρεις κλινικές του νοσοκομείου με 41 κρούσματα.

Η επιτροπή όρισε συγκεκριμένα μέτρα για τις τρεις κλινικές που υπήρξαν τα κρούσματα, αλλά και για όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο, τις εισαγωγές, τους συνοδούς αλλά και το προσωπικό αναφέρει το creta24.gr.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ορίζει επίσης πως όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές θα θεωρούνται και θα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα κρούσματα κορoνοϊού και θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημέρες με καθημερινή διενέργεια rapid test. Παράλληλα σε κάθε νέα εισαγωγή ασθενούς θα γίνεται rapid test και μοριακό την επόμενη μέρα.

Σε όλο το προσωπικό και τους ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής, της Ογκολογικής και της Νευρολογικής κλινικής θα γίνει μοριακό τεστ την 7η μέρα από την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων.

Φυσικά απαγορεύεται το επισκεπτήριο αυστηρά στις συγκεκριμένες κλινικές.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες κλινικές και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ με την απόφαση της ορίζει πως θα λειτουργεί μόνο η κεντρική είσοδος με θερμομέτρηση όλων όσων εισέρχονται στο ίδρυμα.

Απαγορεύεται το επισκεπτήριο στις κλινικές και εξαίρεση δίνει μόνο ο διευθυντής της κάθε κλινικής. Συνοδοί επιτρέπονται μόνο για παιδιά και για άτομα που πρέπει να κάνουν εμβόλιο.

Επίσης συνοδοί ασθενών που έχουν πάρει άδεια από το διευθυντή της κλινικής, όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν rapid test δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη της κλινικής.

Οι δε αποκλειστικές νοσοκόμες αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένες θα πρέπει να κάνουν τεστ κάθε δύο μέρες.

Τέλος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση των ατομικών μέτρων προστασίας, στη διπλή μάσκα αλλά και στην οφθαλμική προστασία με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Comments
To Top