Αθλητικά

Αυτόν “κόβει” από το Παγκόσμιο ο Ιτούδης – Τιμητικό το -22 από ΗΠΑ – Κίνδυνος για… πατατράκ στη Μανίλα

Αυτόν "κόβει" από το Παγκόσμιο ο Ιτούδης - Τιμητικό το -22 από ΗΠΑ - Κίνδυνος για... πατατράκ στη Μανίλα

Η εικόνα με την Αμερική και η τελική 12αδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα δεν πηγαίνει προφανώς για μετάλλιο, ούτε οι απαιτήσεις είναι μεγάλες λόγω των απουσιών, ωστόσο πρέπει να προσέξει, ειδικά στα πρώτα ματς.

Η Εθνική πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στους ΝΒΑers της Αμερικής, αλλά επικράτησε στο τέλος η λογική. Οι Αμερικάνοι νίκησαν με 108-86 και κάλλιστα θα μπορούσε η διαφορά να είναι μεγαλύτερη, αλλά ο Στιβ Κερ με τους συνεργάτες του δεν θέλησαν να πατήσουν περισσότερο το γκάζι.

Αρκετοί Ελληνες φίλαθλοι απογοητεύτηκαν από το άνετο της νίκης των ΗΠΑ, αλλά δεν θα έπρεπε. Από την μία πλευρά είναι ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες του δεύτερου πατώματος του ΝΒΑ και από την άλλη είναι μία ομάδα με κάποιους καλούς παίκτες και ορισμένους, που τώρα θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν. Δεν είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο σύνολα. Πολύ μεγαλύτερη από το +22, με το οποίο επικράτησαν οι Αμερικάνοι.

Τα δεδομένα θα ήταν εξαιρετικά για την Ελλάδα αν υπήρχε στο ρόστερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αν υπήρχαν και τουλάχιστον δύο ακόμη από τους απόντες. Ο Σλούκας, δηλαδή, και ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ετσι, ναι, θα ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαμε να κοιτάζουμε τα πράγματα με άλλη ματιά. Ετσι, όμως, όπως είναι τώρα το ρόστερ, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά πράγματα, αν και οι ίδιοι οι παίκτες και θα τα δώσουν όλα και αισιοδοξούν ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει. Μία πρόκριση, δηλαδή, στην 8άδα.

Όταν π.χ. ο Κερ βάζει αναπληρωματικό σέντερ τον Κέσλερ, που είναι βασικός στους Γιούτα Τζαζ, και η Ελλάδα τον Τσαλμπούρη, που το πιο πιθανό είναι να μην πάει στις Φιλιππίνες, τότε καταλαβαίνει κανείς ακόμη καλύτερα την διαφορά, που υπάρχει ανάμεσα στους δύο κόσμους.

Το ζητούμενο είναι αυτή η Εθνική όχι να πάρει μετάλλιο, αλλά να μην πάθει κανά πατατράκ και δεν περάσει στον δεύτερο γύρο. Και αν το παιχνίδι με την Ιορδανία είναι εύκολο, αυτό με τη Νέα Ζηλανδία δεν είναι. Η ομάδα από την Ωκεανία δεν έχει κάποιο ταλέντο, αλλά είναι πολύ μαχητική και στο ένα παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν.

Ο, τι και να γίνει, πάντως, μετά το Παγκόσμιο τα πράγματα στην Εθνική δεν θα είναι τα ίδια. Θα αλλάξουν πολλά…

To Top