Κόσμος

Αγωνία για τη 15χρονη Λινά από την Αλσατία της Γαλλίας – Αγνοείται εδώ και 14 μέρες

kopela 1

Αγωνία για τη 15χρονη Λινά από την Αλσατία της Γαλλίας – Αγνοείται εδώ και 14 μέρες

Αγωνία για την 15χρονη Λινά από την Αλσατία της Γαλλίας που αγνοείται από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου καθώς οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. Η κοπέλα κατευθυνόταν προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche, τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της, για να προλάβει το τρένο για το Στρασβούργο, όπου θα συναντούσε έναν φίλο της. Δύο μάρτυρες λένε ότι την είδαν να περπατάει στον κεντρικό δρόμο γύρω στις 11.15 π.μ., ενώ λίγα λεπτά αργότερα, το κινητό της τηλέφωνο σταμάτησε να δίνει σήμα. Ένας τρίτος μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι την είδε αργά το πρωί του Σαββάτου σε «ένα μπλε αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας άνδρας, όπως αναφέρει η La Voix du Nord.

Ο πρώην δήμαρχος της Plaine, Jean-Marc Chiron, δήλωσε στο BFMTV και σε συνέντευξή του στο «Nouveau Détective» ότι είχε δει την έφηβη λίγο πριν εξαφανιστεί, να περπατάει προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche: «Την προσπέρασα, περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Βρισκόμουν σε ένα εργοτάξιο πριν πάω σπίτι για να πάρω κάτι. Την είδα να περπατά κατά μήκος του πεζοδρομίου, με το τηλέφωνο στο χέρι, σαν να έβγαζε selfie (…) Θα έλεγα ότι περπατούσε πολύ γρήγορα», λέει ο πρώην δήμαρχος. Όταν ο δήμαρχος επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα, δεν την ξαναείδε.

Το μπλε αυτοκίνητο

Η κολλητή φίλη της Λινά εκμυστηρεύτηκε ότι «πρέπει να την απήγαγε ένα αυτοκίνητο (…) κάποιος γνωστός της. Δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, ακόμα κι αν αυτός προσφερόταν να την πάει μέχρι το Στρασβούργο». Από την Κυριακή, η έρευνα πήρε ποινική διάσταση με την έναρξη δικαστικής έρευνας κατά αγνώστου για «απαγωγή και παράνομη κατακράτηση για περισσότερες από επτά ημέρες».

Το Σάββατο, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε επίσης τη μαρτυρία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού και του πατέρα της, που ζουν στο Plaine, η οποία φάνηκε να υποστηρίζει και αυτή με τη σειρά της το ανεπιβεβαίωτο σενάριο ενός μπλε οχήματος στο οποίο η Λίνα μπορεί να μπήκε οικειοθελώς ή όχι.

Η έκκληση της μητέρας

Μέσω του δικηγόρου της Matthieu Airoldi, η μητέρα έκανε έκκληση να μη μεταδίδονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και όλοι να αφήσουν την έρευνα να πάρει τον δρόμο της. «Δεν επιθυμεί πλέον να έρχεται σε επαφή με τον Τύπο και δεν θα δίνει πλέον συνεντεύξεις, ούτε στην τηλεόραση ούτε σε εφημερίδες. Ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς της, δεδομένης της θλίψης που προκάλεσε η εξαφάνιση της Λινά», εξηγεί ο δικηγόρος της.

To Top