Οικονομία

Αισιοδοξεί η Star Bulk

2023 11 08T155120Z 13102311 RC2394ABPYZW RTRMADP 5 EU PARLIAMENT VONDERLEYEN

2023 11 08T155120Z 13102311 RC2394ABPYZW RTRMADP 5 EU PARLIAMENT VONDERLEYEN

Η Star Bulk Carriers, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο πλοιοκτήτρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της ναυλαγοράς, παρά την πτώση των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα. Η Star Bulk κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 43,7 εκατ. δολαρίων, έναντι 109,7 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς ξηρού χύδην φορτίου λόγω των ολοένα και πιο ευνοϊκών συνθηκών από την πλευρά της προσφοράς, της βελτίωσης του μακροοικονομικού κλίματος και των μεγάλων παγκόσμιων επενδυτικών αναγκών σε υποδομές ενόψει της πράσινης μετάβασης στον κόσμο, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Παππάς παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της.

Νέος γύρος κυρώσεων

κατά της Ρωσίας

Νέο γύρο πιο σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να λάβει η ΕΕ ενώ στρέφεται και κατά των πλοιοκτητών που πωλούν μεγάλης ηλικίας πλοία στον σκιώδη στόλο δεξαμενοπλοίων που στηρίζει με τη δράση του το Κρεμλίνο. Τα μέτρα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν επίσης αυστηρότερους ελέγχους σε πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία και διέρχονται από τα ύδατα της Δανίας, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times». Αλλα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν στενότερο έλεγχο των νηολογίων που παρέχουν υπηρεσίες σημαίας για πλοία του σκιώδους στόλου. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ.), πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι ο προγραμματισμένος 12ος γύρος κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνει «δράσεις για την αυστηροποίηση του ανώτατου ορίου των τιμών του πετρελαίου».

Ανοιγμα στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας

Η ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar Shipping and Trading υπέγραψε συμβόλαια ναυπήγησης τεσσάρων πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς υγραερίου/αμμωνίας με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hanwha Ocean. Τα πλοία μεταφορικής ικανότητας 93.000 κυβικών μέτρων πρόκειται να παραδοθούν από το ναυπηγείο Hanwha Ocean (παλαιότερα γνωστό ως DSME) το 2026. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους η τιμή του συμβολαίου είναι περίπου 125 εκατ. δολάρια ανά πλοίο. Το κόστος είναι περίπου 15% υψηλότερο από ό,τι σε παρόμοια χωρητικότητα που έχει συναφθεί στην Κίνα. Είναι τα πρώτα νεότευκτα πλοία που έχουν παραγγελθεί από τον διαχειριστή δεξαμενόπλοιων υγραερίου και προϊόντων από το 2015 και παραγγέλθηκαν με προδιαγραφές «έτοιμα για αμμωνία». Η Naftomar διαχειρίζεται 17 μικρά (έως 19.999 κυβικά μέτρα) και ένα πολύ μεγάλο (+60.000 κ.μ.) πλοίο μεταφοράς υγραερίου, μαζί με δύο μικρού μεγέθους και δύο μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων.

To Top