Μπορεί οι αμερικανικές εκλογές να θεωρούνταν εν πολλοίς «δικομματικές» και η μοναδική συζήτηση να γίνεται γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις, όμως υπάρχουν και άλλοι.
Μάλιστα σχετικά πρόσφατα, δηλαδή 32 χρόνια πριν στις εκλογές του 1992, ο Ρος Περό, ένας υποψήφιος του «ριζοσπαστικού Κέντρου» με το κόμμα Reform είχε καταφέρει αν και βγήκε τρίτος να συγκεντρώσει 18,91% της ψήφου και 19.743.000 ψήφους χωρίς να καταφέρει να πάρει όμως κάποια από τις Πολιτείες. Είχε σχεδόν το μισό ποσοστό από τον μέχρι τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο που έχασε εκείνες τις εκλογές.
Περίπου 34 χρόνια νωρίτερα ο ανεξάρτητος Τζορτζ Ουάλας από την Αλαμπάμα μπορεί να είχε καταγράψει μικρότερο ποσοστό 13,53% και 9.901.118 ψήφους καταφέρνοντας όμως να κερδίσει 46 εκλέκτορες. στις εκλογές του 1968.
Ποιοι είναι όμως οι 4 υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στις εκλογές του 2024 εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις.
Τζιλ Στάιν: Για 3η φορά υποψήφια θα είναι η «Πράσινη» Τζιλ Στάιν που επανέρχεται μετά τη συμμετοχή της το 2012 και το 2016. Η Στάιν δέχθηκε πιέσεις από τους Ευρωπαίους Πράσινους να παραιτηθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Κάμαλα Χάρις υπό τον φόβο της πιθανής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια προτείνει ένα πρόγραμμα με εγγυημένη απασχόληση, υγειονομική περίθαλψη, στέγαση, τροφή και εκπαίδευση, φυσικά επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή ενώ στηρίζει την προστασία των αμβλώσεων και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Διατυπώνει απόψεις υπέρ της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα ενώ είναι υπέρ της παλαιστινιακής πλευράς.
Κόρνελ Ουέστ: Ο 71χρονος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Union Theological Seminary του πανεπιστημίου του Κολούμπια, έχει εργαστεί στο παρελθόν στα Γέηλ, Πρίνστον και Χάρβανρντ. Είναι γνωστός για την έντονη κριτική που έχει ασκήσει κατά του προέδρου Ομπάμα «από τα αριστερά». Αν και πρώταείχε δηλώσει πως θα θέσει υποψηφιότητα με το Λαϊκό Κόμμα και στη συνέχεια πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Πράσινων, τελικά κατεβαίνει ως Ανεξάρτητος. Έχει δεσμευτεί πως θα αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και πως θα διαλύσει τη συμμαχία ενώ δεσμεύεται και εκείνος για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους και ελάχιστο βασικό εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και αποζημιώσεις σε απογόνους σκλάβων. Έχει δηλώσει πως αν εκλεγόταν πρόεδρος τον ΗΠΑ δεν θα έμενε στον Λευκό Οίκο μέχρι να μην υπάρχει άστεγος στη χώρα.
Κλαούντια ντε λα Κρουζ: Με πιο… σοσιαλιστικό πρόγραμμα από τους προηγούμενους κατεβαίνει στις εκλογές η 43χρονη πάστορας. Υποστηρίζει αριστερές πολιτικές όπως η υγειονομική περίθαλψη για όλους από έναν ασφαλιστικό φορέα, αποζημιώσεις σε απογόνους σκλάβων, περικοπή αμυντικών δαπανών, άρση των οικονομικών κυρώσεων σε Κούβα και Βενεζουέλα, διαγραφή των φοιτητικών δανείων. Μάλιστα υπόσχεται πως αν εκλεγεί θα κατασχέσει τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ και θα τις μετατρέψει σε δημόσια περιουσία.
Τσέις Όλιβερ: Ο 38χρονος φιλελεύθερος δηλώνει «ένοπλος και ομοφυλόφιλος». Ενεργοποιήθηκε πολιτικά κατά τον πόλεμο του Ιράκ στον οποίο αντιτάχθηκε. Είναι αντίθετος και με τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ θέλει να καταργήσει τη FED. Δεσμεύεται να απεμπλέξει τα αμερικανικά στρατεύματα από κάθε σύγκρουση σε ξένη χώρα και να απλοποιήσει τη διαδικασία απόκτησης υπηκοότητας.