Κόσμος

Αμερικανός τουρίστας κατέστρεψε αρχαία σε μουσείο – Θεώρησε πως είναι «βλάσφημα»

AP23279542591001

Αμερικανός τουρίστας κατέστρεψε αρχαία σε μουσείο – Θεώρησε πως είναι «βλάσφημα»

Αναστάτωση δημιουργήθηκε σε μουσείο, όταν ένας τουρίστας από τις ΗΠΑ, με ένα ραβδί στα χέρια ξεκίνησε να καταστρέφει δύο αγάλματα που είδε, επειδή θεώρησε πως ήταν «βλάσφημα» και παραβίαζαν τους νόμους του Θεού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε στο Μουσείου του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, από έναν Αμερικανό, που είναι Εβραίος στο θρήσκευμα.

Ο άνδρας ηλικίας 40 ετών κατηγορείται ότι κατέστρεψε δύο αρχαία ρωμαϊκά αγάλματα που χρονολογούνται στον 2ο αιώνα μ.Χ., γιατί με βάση τον ίδιο παραβίασαν την Τορά, δηλαδή τον εβραϊκό ιερό νόμο που παρέδωσε ο Μωυσής στους Ισραηλίτες.

«Το ένα άγαλμα είναι μια μαρμάρινη απεικόνιση της θεάς Αθηνάς που βρέθηκε σε ανασκαφές στην πόλη Μπέιτ Σεάν (ιστορικά γνωστή ως Σκυθόπολη) τη δεκαετία του ’60. Το δεύτερο άγαλμα απεικονίζει έναν γρύπα, μυθολογικό πλάσμα που συμβόλιζε τη θεϊκή υπόσταση την περίοδο του ρωμαϊκού παγανισμού. Αυτό το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στη Νεγκέβ», είπε χαρακτηριστικά ο Eli Escusido, επικεφαλής της ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων.

Ο τουρίστας συνελήφθη από τις αρχές και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον βανδαλισμό:

To Top